29., sobota 10.12.2022, KHNP Arena
4:1
0:1, 3:0, 1:0
SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel - Hunkes, Bořuta, Furch, Forman, Vodný, Pozil - Malý, Bittner, Dočekal - Ferda, D. Michálek, Holec - Krliš, Šilhavý, Meluzín - Svoboda, Michalčuk. Trenér: Kamil Pokorný.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Teper, Homola, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, J. Adámek - Bednář, Vrdlovec, Dostálek - A. Zeman, Haas, Cedzo - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
23. Krliš (Malý, Jekel), 31. Malý, 36. Dočekal (Vodný), 60. D. Michálek (Ferda)
2. Ramik
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 24:28 (9:9, 7:14, 8:5)
Zblokované střely: 20:6
Vhazování: 34:25
Rozhodčí: Bejček, Květoň - Beneš, Horažďovský
Diváci: 1026
Ohlasy

Kamil Pokorný (trenér SK HS Třebíč): Měli jsme špatný vstup do utkání, byli jsme velmi nespokojeni, dali jsme to hráčům po první třetině najevo. Může se stát, že ve vlastní přesilovce inkasujeme, pak jsme přežili oslabení tří proti pěti, nedali jsme penaltu. Vadilo nám, jakým stylem se prezentujeme. Přišlo nám, jako když si hráči myslí, že soupeř tady nemá žádný nárok, že se porazí sám. To se nám vůbec nelíbilo. Potěšilo nás, že si kluci naše výtky vzali k srdci, a od druhé třetiny hráli to, co jsme po nich vyžadovali. Konečně se tým rval o výsledek, povedly se nám góly, i když se rodily těžce. Gólman soupeře chytal slušně.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Do Třebíče jsme jeli hlavně bojovat. Dařilo se nám to přibližně do poloviny zápasu, jenže pak jsme udělali jednu chybu při střídání, druhou během rozehrávky. Soupeř nám rázem odskočil na stav 3:1. Jelikož se nám dnes sestava rozklížila, neměli jsme sílu na nějaký moment, kdy bychom se dostali zpět do zápasu. Musíme teď zvednout hlavy, protože v neděli od čtyř hrajeme další utkání. Chceme to znovu nějak poskládat a bojovat. Za přístup k dnešnímu utkání musím klukům poděkovat Musíme se poučit z dnešních chyb, které nás stály body.