28., středa 7.12.2022, hala Polárka
1:4
1:1, 0:3, 0:0
HC Frýdek-Místek

Kacetl - Teper, Š. Havránek, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Homola, J. Adámek - Bednář, Vrdlovec, Dostálek - Łyszczarczyk, Haas, Hotěk - A. Zeman, Matěj, Klimša - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

HC Dukla Jihlava

Beran - Bilčík, A. Dvořák, D. Kolář, F. Kočí, Chvátal, Haman - Chlubna, Miškář, V. Brož - Harkabus, Menšík, Fronk - Čachotský, Skořepa, Pořízek - Cachnín, Handl. Trenér: Viktor Ujčík.

Branky
9. Dostálek (Zeleňák)
16. Chlubna (Miškář), 22. Čachotský (Pořízek), 33. Harkabus (Haman, Chlubna), 37. Bilčík (Haman, Handl)
Statistiky
Vyloučení: 7:7
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:32 (7:8, 7:18, 20:6)
Zblokované střely: 3:1
Vhazování: 32:32
Rozhodčí: Cabák, Šudoma - Hanzlík, Peluha
Diváci: 663
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Mě se ten zápas špatně rozebírá, jelikož bych jej nejraději hodil za hlavu. Ale to nemůžu, takže co k němu? My jej od druhé třetiny hráli velice špatně. Myslím si ale, že vstup do utkání byl velice dobrý, škoda jen toho gólu na 1:1, kdy jsme si nepohlídali druhou vlnu a krýsným gólem soupeř srovnal. Nicméně jsme po druhé inkasované brance sklopili hlavy a úplně přestali hrát. S tímto my musíme něco udělat, protože něco podobného nás potkalo už minule v Prostějově. Musíme si to ukázat, cesta je před námi a ta sezona je stále ještě dlouhá. Prostě se musíme z toho poučit.

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): Samozřejmě se nám zápas hodnotí dobře, jelikož jsme tu dokázali vyhrát. Frýdek letos hraje velmi dobrý hokej, ale já si myslím, že jsme dnes tím pohybem, aktivitou, ale i tím, jak jsme k zápasu přistoupili a odehráli, tak jsme si to vítězství zasloužili. Hokej někdy rozhodují drobnosti. My si dnes dokázali pomoci v přesilovce, nedokázali jsme naopak inkasovat v oslabení a já musím všechny kluky pochválit. Z jejich strany to byl parádní výkon. Navíc v podstatě hrajeme letos všechny zápasy jakoby venku, což není ideální. Tím, že nemáme takovou podporu fanoušků, na kterou se každý tým snaží spoléhat, tak tohle nám zkrátka chybí. Zatím se nám bohužel v domácích zápasech nedaří, já ale věřím, že se nám tato reputace do konce ještě změní.