23., středa 23.11.2022, hala Polárka
3:5
0:2, 2:1, 1:2
HC Frýdek-Místek

Švančara - Teper, Š. Havránek, Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Sova - Dostálek, A. Zeman, Svačina - Hotěk, Haas, Łyszczarczyk - Ramik, Matěj, Bednář - Macháček, Jobánek, Geidl - Klimša. Trenér: Martin Janeček.

Draci PARS Šumperk

Hamalčík - Kadeřávek, Eliáš, L. Rutar, Hrachovský, Kunst, Dudycha - Průžek, Bartoš, Žálčík - Svoboda, Šuhaj, Š. Jelínek - Vachutka, Nedvídek, Kohút - Křemen, Bernat, Jouza. Trenér: Lukáš Majer.

Branky
25. Dostálek (Svačina, Teper), 37. Hotěk (Haas), 47. Dostálek (Klimša, Teper)
1. Žálčík (Bartoš, Průžek), 3. Jouza (Bernat), 26. Svoboda (Žálčík), 45. Šuhaj (Dudycha, Š. Jelínek), 60. Rutar
Statistiky
Vyloučení: 6:6
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:36 (15:12, 20:13, 11:11)
Zblokované střely: 4:3
Vhazování: 30:34
Rozhodčí: Bejček, Šudoma - Bezděk, Veselý
Diváci: 774
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Bylo to těžké utkání s našim mladým týmem a je třeba, aby se kluci tyhle situace učili, učili se vyhrávat a učili se také podávat konzistentní výkony, což jsme dnes nepodali. Dva dny jsme tým nabádali na to, abychom utkání začali dobrou defenzívou, což nás zdobilo v posledních zápasech. No a my šli od prvního střídání soupeře přehrát, jenže ten byl od začátku hladovější, což bylo vidět. Byli přímočaří a taky nám vstřelili první dvě branky, a od toho se to vše odvíjelo. Pak si myslím, že jsme se dostali zpět do zápasu, ale zlomem byl gól na tři jedna. Myslím si, že za stavu dva jedna jsme byli v zápase, přehrávali jsme soupeře a měli i dobré věci, akorát jsme prostě přestali myslet na defenzívu. Tohle byla přesně voda na jejich mlýn, oni tak hrají celou sezonu, mají to tak nastavené a jsou v tom nebezpeční. Nepohlídali jsme si to, i proto soupeř dnes zaslouženě vyhrál. Podlě mě jsme měli výborný závěr, netrefili jsme prázdnou bránu, byla tam tyčka a co se týče hry dopředu, tak to bylo výborné. Chybělo nám trochu toho štěstíčka, možná jsme tomu mohli jít více naproti střelami, ale co se týče defenzívy, tak tam jsme zcela propadli.

Lukáš Majer (trenér Draci Pars Šumperk): Soupeř od začátku sezony hraje výborně a obrovsky organizovaně, na což jsme kluky upozorňovali. Porazit tak silný tým, s výbornými individualitami a výborným trenérem, jsme opravdu rádi, že jsme našli cestu k vítězství, které se nerodilo lehce. Myslím si, že dnes bylo utkání příjemnější pro diváky a pro lidi, co tu přišli. Nevím, kolik tady stojí vstupenka, ale myslím si, že za ty peníze, za které to bylo, dostali toho hodně. My jsme ten hřebíček měli dát už v té přesilovce pěti proti třem, ale jsme v nějakém procesu, ve kterém pracujeme, dnes jsme našli cestu ke třem bodům a chceme moc poděkovat našim fanouškům, že vážili za námi cestu ve všedním dni a podpořili nás.