21., středa 16.11.2022, ZS Eden
1:2sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
HC Slavia Praha

Málek - Klikorka, Matyáš, Barák, Roth, Žovinec, Szathmáry, D. Němeček - Mrňa, Simon, Žejdl - J. Brož, Knotek, Všetečka - Havrda, Růžička, Kern - Pšenička, Poletín, Strnad. Trenér: Daniel Tvrzník.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Zeleňak, Kowalczyk, Š. Havránek, Ročák, Žůrek, J. Adámek, Homola - Svačina, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, A. Zeman - Bednář, Matěj, Ramik - Geidl, Jobánek, Macháček. Trenér: Martin Janeček.

Branky
22. Všetečka (Knotek, Brož)
18. Matěj (Ramik), Svačina (SN)
Statistiky
Vyloučení: 1:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 56:23 (21:9, 12:6, 19:6 - 4:2)
Zblokované střely: 18:10
Vhazování: 39:34
Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kotlík
Diváci: 561
Ohlasy

Pavel Kolařík (asistent trenéra HC Slavia Praha): Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, ale postupem času jsme přebírali otěže. Bohužel inkasovaný gól nám vůbec nepomohl. Začátkem druhé třetiny jsme skóre vyrovnali, začali jsme tlačit, byl tam také tlak do brány. Vytvořili jsme si šance, ale v koncovce se trápíme, navíc gólman soupeře chytal výborně. V prodloužení a nájezdech je to trošku loterie. Za dva zápasy teď máme jen jeden gól, a to se těžko vyhrává. Musíme se soustředit na další zápas, jedeme do Šumperku, kde to chceme konečně zlomit, a vyhrát za tři body.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Pro nás to jsou neskutečně cenné dva body, protože jsme věděli, že Slavia hraje doma výborně. Chtěli jsme hrát poctivě z defenzivy, trochu nás mrzí inkasovaný gól, kdy jsme mezi kruhy otevřeli prostor. V dalším průběhu byla Slavia o chloupek lepší, měla víc šancí a tlačila. Dvou bodů si proto moc ceníme. S mladým týmem musíme mít hru postavenou především na dobré defenzivě, a chceme trpělivě čekat na své šance. Tohle se nám vyplatilo dnes, ale také v předchozích dvou zápasech. Jestli půjdeme touto cestou, tak bodíky budeme sbírat. Pokud bychom zpychli, a chtěli soupeře přehrávat, tak nám může vyschnout prach.