20., pondělí 14.11.2022, hala Polárka
2:1
0:0, 2:0, 0:1
HC Frýdek-Místek

Kacetl - Teper, Š. Havránek, Kowalczyk, Zeleňák, Žůrek, J. Adámek, Homola - Dostálek, Vrdlovec, Svačina - Hotěk, A. Zeman, Łyszczarczyk - Ramik, Matěj, Bednář - Macháček, Jobánek, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

SC Marimex Kolín

Soukup - Cibák, Čáp, Hladík, Niko, Táborský, Naar - Dlouhý, Koukal, Veselý - Sklenář, Korkiakoski, Zd. Král - Síla, Morong, Ouřada - D. Šedivý, Matějček, Lang. Trenér: Jan Šťastný.

Branky
31. Teper (Vrdlovec, Š. Havránek), 34. Š. Havránek (Vrdlovec, Łyszczarczyk)
47. Korkiakoski (Dlouhý)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:29 (12:7, 11:8, 7:14)
Zblokované střely: 0:4
Vhazování: 37:38
Rozhodčí: Jechoutek, Rapák - Kráľ, Roupec
Diváci: 787
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Samozřejmě si vítězství nesmírně vážíme, věděli jsme totiž, že to nebude jednoduché utkání. Škoda, že jsme nedokázali více vytěžit z té naší převahy v první třetině, kdy hosté byli ještě v autobuse a na ledě spali. Málo jsme toho využili, vůbec jsme nestříleli na branku a přehrávali jsme situace, ačkoliv jsme byli neustále na puku, tak jsme nechodili do brány a bylo tam víc rotací, než střel a ohrožení branky. A to byla první chyba, že jsme nedokázali využít tohoto momentu. Potom soupeř hru srovnal a my jsme se ne že začali třepat o výsledek, ale i Kolín začal mít nějaké šance. Naštěstí jsme měli gólmana, který to dnes zavřel a myslím si, že to bylo důležité hlavně pro ten závěr, kdy jsme dost zmatkovali. Po té repre přestávce byla vidět trochu nervozita a také nevyhranost. Musíme do toho vklouznout, čekají nás teď dvě utkání venku. Díky tomu vítězství, které by nás mohlo na jednu stranu uklidnit, ale také i zpozornět, tak toužíme po dalších bodech z venku.

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): I přes porážku si myslím, že jsme tu předvedli velmi dobrý výkon a podle mě jsme si ten bod měli zasloužit, ale na jeden gól se nevyhrává. Jsme zklamaní, měli jsme se určitě více pouštět do střeleckých pokusů, hodně jsme ty situace přehrávali, chtěli jsme dávat krásné góly do prázdné branky a za to jsme pak byli potrestáni tím, že si domů nevezeme ani bod. Před klukama musím ale smeknout, minimálně od půlky zápasu jsme tvrdě pracovali a šli si pro nějaký ten bod. Bohužel jsme ve druhé třetině udělali dvě fatální chyby, které ten zápas rozhodly. Jak ale říkám, já přesto musím před klukama smeknout, protože ve třetí třetině jsme domácí zavřeli a do ničeho je pak nepustili. Bohužel to nestačilo, dali jsme jen jednu branku a jedeme domů.