18., úterý 1.11.2022, hala Polárka
1:4
0:0, 1:1, 0:3
HC Frýdek-Místek

Švančara - Teper, Kowalczyk, Ročák, Zeleňák, Žůrek, Sova, J. Adámek - Dostálek, Vrdlovec, Svačina - Hotěk, Haas, Łyszczarczyk - Ramik, A. Zeman, Bednář - Macháček, Matěj, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

VHK ROBE Vsetín

Žukov - Kajínek, Říha, Ondračka, O. Němec, Smetana, Jenáček, Voženílek - Jonák, Přikryl, Rob - Jenyš, Lichanec, Berger - Sihvonen, Klhůfek, Klímek - Hořanský, Š. Bláha, Vítek. Trenér: Jiří Weintritt.

Branky
24. Ramik (Haas)
38. Jenáček (Lichanec, Berger), 45. Sihvonen (Klhůfek, Klímek), 49. Berger (Kajínek, Lichanec), 58. Rob (Přikryl)
Statistiky
Vyloučení: 6:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 22:39 (8:13, 7:12, 7:14)
Zblokované střely: 7:12
Vhazování: 35:26
Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Hanzlík, Veselý
Diváci: 1108
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Pro nás je to jednoznačně zklamání. My byli dnes netrpěliví, já si myslím, že i když jsme dostali gól v přesilovce, kdy jsme blbě zhodnotili situaci, a prohrávali jsme dva jedna, tak si myslím, že ten zápas byl pořád na to, abychom jej dokázali otočit. Zbývalo na to dost času, jenže my jsme začali bláznit a začali pak propadat a hráli jsme prostě vabank. Se zkušeným mužstvem, jako je Vsetín, se to prostě nedá. Oni toho využili, bylo jen otázkou času, kdy dostaneme gól na 1:3. Že jsme pak dostali góla v power play, to už je druhá věc, ale myslím si, že dnes se projevila taková ta nezkušenost některých kluků. Říkal jsem to i hráčům teď v kabině, že právě v takových zápasech se je třeba učit. My teď musíme zvednout hlavy, už v sobotu nás čeká těžké utkání v Přerově, odkud určitě budeme chtít dovést nějaké ty body.

Jiří Weintritt (trenér VHK ROBE Vsetín): V první polovině utkání jsme měli docela hodně přesilovek, ty nám však oproti zápasu se Zlínem moc nešly. Paradoxně jsme si ale pomohli gólem v oslabení. Ve třetí třetině jsme si řekli, že musíme chodit více do brány, že to nemůžeme hrát po deskách a druhý gól v síti domácích nás odšpuntoval. U kluků je vidět nadšení a hodně chtění ze strany manšaftu, ale jsme si vědomi, že během té sezony může přijít další těžká chvíle. Teď to musíme udržet, máme doma Jihlavu a pak je reprezentační přestávka.