16., středa 26.10.2022, hala Polárka
6:2
3:0, 1:0, 2:2
HC Frýdek-Místek

Švančara - Teper, Š. Havránek, Kowalczyk, Zeleňák, M. Adámek, Sova, Ročák - Dostálek, Vrdlovec, Svačina - Łyszczarczyk, Haas, Hotěk - Bednář, A. Zeman, Ramik - Geidl, Matěj, Macháček. Trenér: Martin Janeček.

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel (15. Mičán) - Bořuta, Tureček, Forman, Hunkes, Poizl, Furch - Dočekal, Bittner, Psota - Holec, D. Michálek, Ferda - Vodný, Malý, Mácha - Meluzín, Šilhavý, Mat. Novák. Trenér: Kamil Pokorný.

Branky
5. Vrdlovec (Svačina, Dostálek), 7. Zeleňák (Kowalczyk, Geidl), 15. Łyszczarczyk (Hotěk, Has), 38. Vrdlovec (Teper, Łyszczarczyk), 45. Dostálek (M. Adámek, Svačina), 54. Łyszczarczyk (Haas)
49. Tureček (Psota, Dočekal), 51. Bittner (Bořuta, Dočekal)
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 20:39 (10:14, 5:12, 5:13)
Zblokované střely: 2:1
Vhazování: 31:35
Rozhodčí: Zavřel, Jaroš - Otáhal, Kráľ
Diváci: 709
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Utkání nám ukázalo, že umíme hrát parádní zápasy. V tom posledním střetnutí v Jihlavě jsme podali opravdu katastrofální výkon, a to hlavně z důvodu přístupu. Něco jsme si tedy vyříkali, hráči si to vzali za své a dnes byli odhodláni od prvního buly a myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Ten výsledek se ale nerodil jednoduše, doopravdy o něm rozhodla první třetina, a i když pak soupeř trošku zahrozil, tak si myslím, že jsme celý zápas ovládali dobrou obrannou hrou. Ty dvě branky určitě mrzí, jelikož nás Švančara podržel hlavně v oslabení pět na tři. Tak, jak jsme ve Zlíně chtěli hrát pro Vojtu, tak dnes to bylo pro Švanciho. To nás mrzí, ale já věřím, že jim to kluci zase vrátí, jelikož je vidět, že jsou oba výborná dvojka. Každopádně Švanci byl ústřední postava dnešního zápasu.

Jaroslav Barvíř (asistent trenéra SK HS Třebíč): Utkání nám určitě nevyšlo, kdy jsme z úvodních pěti střel v našem obranném pásmu třikrát inkasovali, a to s námi zatřáslo. Nemyslím si ale, že bychom hráli úplně špatně, vytvářeli jsme si šance, ale ty tři inkasované góly na nás prostě dolehly. I proto jsme řešili finální fázi a koncovku tak, jak jsme řešili, a nebyli jsme v ní úspěšní. Každopádně jsme kluky po té první třetině nabádali k tomu, že chceme zlepšit důraz v osobních soubojích a v předbrankovém prostoru. Věřili jsme, že ten kontaktní gól dáme přeci jen dříve, to se nám ale nepodařilo. Dali jsme jej někdy v padesáté minutě, což už bylo pozdě. Pátý a šestý gól domácích opět nedůraz v předbrankovém prostoru. Ten začátek zkrátka tomu dal ráz a my se z toho už prostě nevzpamatovali až do konce zápasu. Ale bylo tam i spoustu dobrých věcí, od kterých se můžeme odrazit, ale samozřejmě tam byly i věci, které se nám nelíbí, ale to si vyřešíme osobně. Věřím, že na další utkání budeme dobře nachystaní.