15., pondělí 24.10.2022, ZS Jindřichův Hradec
4:1
1:0, 2:1, 1:0
HC Dukla Jihlava

Wolf - Mareš, Bilčík, Dundáček, Haman, M. Jáchym, F. Kočí, Chvátal - Jungwirth, Skořepa, Šik - Harkabus, Miškář, Fronk - Beránek, Pořízek, Křehlík - Cachnín, Juda, V. Brož. Trenér: Viktor Ujčík.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Š. Havránek, Teper, Sova, Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Homola - Svačina, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, A. Zeman - Bednář, Macháček, Łyszczarczyk - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
15. Jungwirth (Šik, F. Kočí), 25. Jungwirth (Šik, Dundáček), 28. Šik (Jungwirth), 56. Šik (Miškář)
31. Svačina (Teper)
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:15 (17:4, 10:5, 8:6)
Zblokované střely: 6:6
Vhazování: 23:25
Rozhodčí: Květoň, Jaroš – Polák, Kotlík
Diváci: 550
Ohlasy

Karel Nekvasil (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Zápas hodnotím kladně. V první třetině jsme byli suverénně lepší, ale bohužel jsme z toho vytěžili jen jednu branku. Říkali jsme si, že takhle chceme pokračovat. Zápas byl z naší strany velice dobrý, až na pět sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme s Frýdkem začali hrát hurá hokej nahoru-dolů a ztráceli puky ve středním pásmu. Zaslouženě jsme vyhráli a zase jsme dali gól v přesilové hře a dokonce jsme prolomili třígólové prokletí vstřelených branek, když jsme dokázali dát čtyři. Kladný zápas, ať už z hlediska výkonů juniorů Jungwirtha a Chvátala, tak i gólmana Wolfa, který letos naskočil do prvního zápasu. Užili si vítěznou atmosféru a Jungwirth měl tři body (2+1), takže úplně super.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Dnešní zápas se mi hodnotí strašně těžce. Musím být neskutečně kritický k mužstvu a ke hře, kterou jsme předváděli. Přijeli jsme jak mistři světa. Soupeř hrál normální jihlavský hokej. Nic zvláštního, že by nás něčím překvapil. Ale my jsme prostě stáli, dívali jsme se a mysleli si, že se soupeř porazí sám. Naopak. Dostali jsme góly na 3:0 a bylo téměř po zápasu. Říkám téměř, protože jsme se trošku začali zvedat, ale pak jsme udělali nesmyslné fauly a sami jsme se okradli o to, abychom se zápasem mohli něco udělat. A za tyto fauly budu nekompromisně hráče trestat. To je všechno, musíme se dívat dopředu, protože ve středu hrajeme s dalším těžkým soupeřem. Doma a budeme s ním chtít hrát úplně jinak.