13., středa 19.10.2022, hala Polárka
2:5
1:3, 0:2, 1:0
HC Frýdek-Místek

Mokry (29. Švančara) - Žůrek, Teper, Zeleňák, Ročák, J. Adámek, Sova, Homola - Zeman, Vrdlovec, Dostálek - Svačina, Łyszczarczyk, Hrňa - Hotěk, Haas, Bednář - Matěj, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

HC Stadion Litoměřice

T. Král - Jebavý, Š. Němec, J. Šedivý, Holý, Výtisk, Veber, Hampl - Válek, Jícha, Guman - Procházka, Kracík, Slavíček - Chlubna, Kuťák, P. Svoboda - Zabloudil, Pártl, Gajda. Trenér: Miroslav Přerost.

Branky
14. Dostálek (Teper, Vrdlovec), 46. Vrdlovec (Dostálek, Svačina)
4. Chlubna (P. Svoboda, Jebavý), 7. P. Svoboda (Kracík, Slavíček), 18. Jícha (Válek, Jebavý), 29. Guman (Holý), 39. Kuťák (Kracík, Holý)
Statistiky
Vyloučení: 6:5
Využití: 0:3
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 20:37 (4:18, 10:10, 6:9)
Zblokované střely: 8:1
Vhazování: 35:26
Rozhodčí: Skopal, Koziol – Hanzlík, Kučera
Diváci: 774
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): My jsme špatně začali. Soupeř na to vlítnul, bruslil, my jsme postávali a nevyhráli jediný souboj. To byl vlastně důvod toho, proč nám soupeř odskočil a svůj náskok si víceméně hlídal celý zápas. My jsme pak trochu prohodili lajny a vyměnili brankáře. Chtěli jsme něco změnit, udělat nějaký signál, či oživení. Nicméně, když jsme se nějakýma dvěma třema shiftama zvedali, tak jsme udělali hloupý faul a přišli tak o to, že jsme mohli s výsledkem něco ještě udělat. Dnes se to úplně nesešlo, ale takové zápasy bohužel jsou. My si zase musíme vzpomenout na ten zlínský, nebo na jiné parádní utkání a jdeme dál. Jak to neskončilo výborným Zlínem, tak to přece nemůže skončit špatnými Litoměřicemi. Takže jdeme dál. Máme před sebou v sobotu Prostějov a uděláme všechno pro to, abychom to celé konsolidovali, a to mužstvo bylo perfektně naladěné.

Radim Skuhrovec (asistent trenéra HC Stadion Litoměřice): Řekl bych, že to utkání rozhodlo dodržení našeho plánu a trpělivost, i když jsme tam měli malinký výpadek ve třetí třetině. Pak jsme se ale v té hře srovnali a dokázali jsme si jako celý manšaft, že když budeme trpěliví a budeme hrát celých šedesát minut, nebo de facto pětapadesát minut, tak na konci toho utkání můžeme být úspěšní. A to se dnes ukázalo. Jsem rád, že jsme plnili to, co jsme si řekli, a to z takových devadesáti procent. Možná ten odraz naší hry spočíval i v tom, že jsme svého soupeře přestříleli tak dominantně hned v té první třetině.