12., sobota 15.10.2022, ZS Luďka Čajky
0:4
0:1, 0:1, 0:2
Berani Zlín

Huf - Suhrada, Zbořil, Husa, Gazda, M. Novotný, Talafa, Riedl - Pospíšil, P. Sedláček, Mrázek - Kubiš, Chludil, Ondráček - Köhler, Hejcman, Honejsek - Luža, Gago, Grömel. Trenér: Rostislav Vlach

HC Frýdek-Místek

Mokry - Havránek, Teper, Sova, J. Michálek, Zeleňák, Ročák, J. Adámek - Zeman, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Bednář - Matěj, Macháček, Ramik - Geidl, Jobánek, Homola. Trenér: Martin Janeček.

Branky
16. Hotěk (Teper, Vrdlovec), 29. Zeleňák (Haas, Bednář), 56. Jobánek (Homola), 57. Ramik (Matěj, Macháček)
Statistiky
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:19 (5:6, 9:6, 11:7)
Zblokované střely: 19:5
Vhazování: 28:18
Rozhodčí: Ondráček, Rapák - Maštalíř, Dědek
Diváci: 2454
Ohlasy

Rostislav Vlach (trenér PSG Berani Zlín): Počáteční tlak nám pokazila tři vyloučení. Šest minut jsme hráli v oslabení, což soupeře nastartovalo. Úvodní tlak z naší strany byl špatný, poté jsme se z toho dostávali po celý zápas. Až ve třetí třetině jsme měli určitý tlak a pár šancí, ale soupeř hrál lépe než my.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme rozhodně nešli jako favorité, navíc máme rozpadlou sestavu. Věděli jsme, že začíná zápas za stavu 0:0, hraje pět hráčů proti sobě, máme stejné branky a vyhraje ten, který si to pracovitostí více zaslouží. Od prvního střídání jsme tvrdě pracovali v defenzivě a nepustili jsme domácí do tlaku. Nápor sice přišel na začátku třetí třetiny, ale ustáli jsme to. Týmovou hrou a obětavostí jsme došli pro tři body. Výsledek obrovsky klame, Zlín byl hodně blízko kontaktnímu gólu na 1:2 a zápas mohl vypadat zcela jinak. Jsme šťastní, že odsud odjíždíme s výhrou. Věříme, že na ni příště navážeme a hlavně se nám vrátí do sestavy uzdravení hráči. Každopádně naši fanoušci byli neskuteční a pro mě jednoznačně nedílnou součástí výhry. Neztratili se mezi 2.500 fanoušky Zlína, naopak byli velmi slyšet. Vážně nám moc pomáhali. Za to jim moc děkujeme a vážíme si toho!