11., neděle 11.12.2022, hala Polárka
2:5
1:2, 0:1, 1:2
HC Frýdek-Místek

Mokry (32. Švančara) - Teper, Homola, Kowalczyk, Zeleňák, Žůrek, Sova, Kareš - Dostálek, Vrdlovec, Bednář - Ramik, A. Zeman, Konečný - Flok, Macháček, Geidl - Čmiel. Trenér: Martin Janeček.

HC RT TORAX Poruba

Dolejš - Klimíček, Voráček, Mlčák, Sedlák, Lemcke, Krenželok, Dluhoš - Gřeš, Vachovec, Hrníčko - Šlahař, Pšurný, Karafiát - Berisha, Střondala, Šoustal. Trenér: Jiří Režnar.

Branky
2. A. Zeman (Kowalczyk, Teper), 43. Bednář (TS)
15. Šoustal (Šlahař, Krenželok), 16. Střondala (Šoustal, Berisha), 29. Berisha (Klimíček, Gřeš), 43. Gřeš, 45. Berisha (Střondala)
Statistiky
Vyloučení: 6:7
Využití: 0:2
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 20:37 (12:13, 1:19, 7:5)
Zblokované střely: 7:18
Vhazování: 32:34
Rozhodčí: Koziol, Grygera - Blažek, Veselý
Diváci: 1577
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme dobře vstoupili a jako včera proměnili trestné střílení. Což bylo super. Ale dneska jsme dostali hodně brzy gól a zase nám spadly hlavy. Samozřejmě je to z toho, jak jsme vyčerpaní a unavení, ale i Poruba včera hrála na pár lidí. Ale kádr má možná širší, tak s tím naložila líp. My se toto musíme naučit. Nicméně trošku jsme si věci vyříkali po druhé třetině, kdy řada hráčů měla sklopené hlavy. Nabádali jsme hráče, aby je zvedli, samozřejmě bez řvaní a nadávek. Takové to povzbuzení, kdy se musíme naučit daleko víc bojovat, naučit se s těmito situacemi porvat. Třetí třetina byla živější, škoda, že nám sudí neuznali gól na 3:4, ale tak to je. Ale mohli jsme být v kontaktu, Poruba kupila chyby a mohli jsme utkání zdramatizovat. V dnešní době klidně zápas srovnat nebo i otočit. Nakonec jsme dostali další gól a víceméně bylo rozhodnuto. Kluci do konce utkání hrabali poslední síly a prohra byla dnes se ctí. Na víc jsme jako včera ve třetí třetině prostě neměli. Musíme to uznat. Kvalita soupeře je veliká. Na závěr chci poděkovat klukům, co nám přišli pomoct z druhé ligy, protože my bychom to jinak dnes nedali. Marodku máme obrovskou a celá organizace se s tím pereme a budeme prát dál.

Jiří Režnar (trenér HC RT Torax Poruba): Jsme rádi, že jsme uhráli body, protože doma před týdnem jsme doma prohráli v prodloužení. Ale kdyby domácí dnes nastoupili v plné sestavě, určitě by to bylo těžké utkání. Frýdečáci ale bojovali a naši odvedli výbornou práci a vyhráli. Což je pro nás důležité. Po včerejším utkání kluci věděli, o co se hraje. Jsem rád, že nám pomohli i dnes fanoušci, kterých i doma chodí teď hodně.