10., pondělí 10.10.2022, ZS Šumperk
5:4sn
2:1, 2:2, 0:1 - 0:0
Draci PARS Šumperk

Lackovič - Drtil, Motloch, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský, Dudycha - Průžek, Bartoš, Žálčík - Svoboda, Šuhaj, Jelínek - Bernat, Kohút, Jouza - Horký, Čermák, Křemen. Trenér: Lukáš Majer.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Havránek, Teper, Sova, J. Michálek, Zeleňák, Ročák, J. Adámek - Dostálek, Vrdlovec, Łyszczarczyk - Bednář, Macháček, Hotěk - Ramik, Jobánek, Matěj - Flok, Homola, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

Branky
8. Hrachovský (Šuhaj), 17. Žálčík (Bartoš), 32. Jelínek (Svoboda), 33. Drtil (Bartoš, Průžek), rozh. nájezd Šuhaj
1. Łyszczarczyk (Vrdlovec), 30. Dostálek (Vrdlovec, Teper), 35. Łyszczarczyk (J. Adámek), 45. Dostálek (Teper, Hotěk)
Statistiky
Vyloučení: 5:5
Využití: 2:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:34 (14:12, 12:10, 16:9 - 1:3)
Zblokované střely: 13:3
Vhazování: 53:37
Rozhodčí: Čáp, Jaroš - Zídek, Kokrment
Diváci: 752
Ohlasy

David Švagrovský (asistent trenéra DRACI PARS Šumperk): Samozřejmě to byl pro nás hrozně těžký zápas. Nevstoupili jsme do něj úplně šťastně, když jsme v podstatě z první střely hned dostali gól. Pak jsme ale, troufám si říct, převzali iniciativu. Byli jsme lepší a byli jsme také odměněni nějakými brankami. Velká škoda byla, že jsme nedokázali odskočit na 5:2 a místo toho jsme inkasovali na 4:3. Frýdek-Místek pak ukázal kvalitu a vrátil se do zápasu. Nicméně v závěru se ukázal charakter kabiny a také byla znát velká podpora fanoušků, kteří nás celou dobu hnali dopředu. I přes to prodloužení si myslím, že jsme to dotáhli zaslouženě k druhému bodu. Kluci dnes opět ukázali charakter, bojovnost a týmového ducha, který nás zdobí už prakticky od začátku sezóny.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Řekl bych, že domácí byli dnes lepší. Na naší straně stálo spíše štěstí, že jsme uhráli alespoň bod. My jsme doopravdy celý zápas tahali za kratší konec. Myslím si, že domácí tvrdě pracovali a šli si za svým, šli za vítězstvím. Tím pádem mohou být možná trochu zklamaní, že neuhráli všechny tři body, protože na ně rozhodně měli. My jsme každopádně za ten jeden šťastný bod rádi.