8., středa 5.10.2022, hala Polárka
7:2
2:2, 3:0, 2:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, J. Michálek, Zeleňák, Ročák, Žůrek, Sova, J. Adámek - Dostálek, Vrdlovec, Łyszczarczyk - Matěj, Macháček, Ramik - Hotěk, Haas, Bednář - Geidl, Jobánek, Homola. Trenér: Martin Janeček.

HC Slavia Praha

Pittr (41. Volevecký) - Žovinec, J. Matyáš, Barák, Hanousek, Hejda, Szathmáry, Klikorka - Všetečka, Růžička, Kern - Knotek, Žejdl, Mrňa - Simon, Poletín, Houška - Havrda, Závoda, Strnad. Trenér: Jíří Veber.

Branky
8. Łyszczarczyk (Dostálek, Vrdlovec), 17. Macháček (Š. Havránek, Matěj), 29. Łyszczarczyk (Hotěk, Dostálek), 36. Łyszczarczyk (TS), 38. Łyszczarczyk (Vrdlovec), 46. Haas (Š. Havránek)
12. Žejdl, 19. Houška (Růžička)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 2:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 22:29 (9:13, 10:8, 3:8)
Zblokované střely: 1:3
Vhazování: 33:36
Rozhodčí: Hucl, Ondráček - Vašíček, Kučera
Diváci: 771
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Já bych chtěl určitě v první řadě poděkovat dnes Třinci, jelikož my jsme v takovém stavu marodky, kdy bychom dnes nedokázali dát sestavu dohromady. Samozřejmě jsme využili možnosti ještě juniorů a také i střídavých startů z Nového Jičína. Hodně jsme stáli o úspěšnou obrannou dvojici Zeleňák - Ročák a myslím si, že se tento krok povedl, poněvadž oba znovu odvedli kvalitní práci. A to přitom oba vyskočili rovnou z letadla, kdy jsme si je vyzvedli přímo na letišti při přistání z Davosu. Co se týče samotného zápasu, tak podle mně rozhodla trpělivost. My jsme nezačali vůbec špatně, nicméně jsme udělali chybičku, takže nám soupeř srovnal. Pak jsme udělali zbytečný faul a z přesilovky Slavia opět dokázala vyrovnat. Myslím, že tady se to lámalo v tom, že jsme byli nadále trpěliví. A samozřejmě v té chvíli to bylo také i o Alanu Łyszczarczykovi, který to utkání zvrátil na naší stranu. A pak jsme si vyspělým výkonem zápas již pohlídali až do konce.

Jiří Veber (trenér HC Slavia Praha): Rozhodl přístup od prvního střídání, kdy jsme byli horším mužstvem. Na ledě jsme se neprali, nebojovali a dopadlo to bohužel tak, jak to nakonec dopadlo a můžeme se akorát stydět. Venku se nám nedaří, ale kdybych věděl důvod, tak s tím určitě něco uděláme. Už ten poslední zápas nebyl v otázce přístupu stoprocentí a dnes to jen vygradovalo. Takhle se o body nebojuje.