7., sobota 1.10.2022, ZS Kolín
2:5
0:2, 2:1, 0:2
SC Marimex Kolín

Soukup - Kolmann, Aubrecht, Niko, Naar, Kukla, Piegl - Z. Král, Koukal, Dlouhý - Sklenář, Nedvídek, Jankovský - Ouřada, Moravec, Síla - Lang, Morong, Šedivý - Matějček. Trenér: Jan Šťastný.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Havránek, J. Michálek, Zeleňák, Ročák, Sova, Žůrek, J. Adámek - Łyszczarczyk, Vrdlovec, Dostálek - Matěj, Macháček, Ramík - Hotěk, Haas, Bednář - Geidl, Jobánek, Homola. Trenér: Martin Janeček.

Branky
30. Z. Král (Koukal, Sklenář), 33. Aubrecht (Piegl, Z. Král)
3. J. Michálek (Hotěk, Haas), 14. Haas (Hotěk, Bednář), 32. Haas (Hotěk), 45. Łyszczarczyk (Havránek, Vrdlovec), 59. Dostálek
Statistiky
Vyloučení: 3:6
Využití: 0:1
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 36:19 (13:7, 12:6, 11:6)
Zblokované střely: 9:0
Vhazování: 36:19
Rozhodčí: Wagner, Skopal - Jindra, Štofa
Diváci: 714
Ohlasy

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): Nejprve bych chtěl pogratulovat soupeři k výbornému výkonu. Po zásluze si odvezl všechny body. Z našeho pohledu se zápas hodnotí strašně špatně, nepodali jsme vůbec dobrý výkon. Vstoupili jsme do utkání hrozně špatně, dá se říct, že třicet minut jsme byli na ledě horší. Když se nám podařilo snížit, tak už jsme doufali, že se nastartujeme. Ale hned jsme dostali zase gól. Myslím si, že od té doby jsme se hodně tlačili do brány, vytvořili si spousty šancí. Ale Frýdek-Místek držel gólman a hlavně jejich neskutečná bojovnost, spoustu střel zblokovali, což z velké části rozhodlo o výsledku. V poslední třetině jsme chtěli zkusit vabank, ale soupeř nám zase utekl a bylo rozhodnuto. Frýdek se prezentoval výkonem, jakým se chceme prezentovat my. Měl obrovskou bojovnost a obrovské nadšení. To nám chybělo. Po zásluze jsme prohráli.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): My jsme jeli do Kolína s obrovským respektem, jelikož tohle mužstvo parádně šlape. Snažili jsme se proto na ně, co se týče taktiky, připravit. Věděli jsme, že nás čeká v obranném pásmu peklo. Myslím si, že jsme nebojácně do zápasu vstoupili, kdy nám z toho vypluly v první třetině krásné brejky a krásné akce. Šli jsme do vedení dva nula a myslím, že to bylo rozhodující pro to celé utkání. Potom jsme už strašně moc bojovali, snažili se dobře bránit a moc jsme domácí nepouštěli do velkého tlaku. I když samozřejmě přišel, ale ubránili jsme to. Stačilo nám jakoby čekat si trpělivě na ty příležitosti, a to se vyplatilo, když jsme dali gól na 4:2 v přesilovce a pak ještě přidali pátý do prázdné branky.