3., středa 21.9.2022, KHNP Arena
5:4p
2:1, 1:1, 1:2 - 1:0
SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Tureček, Bořuta, Hunkes, Doudera, Poizl, F. Kovář – Holec, Šilhavý, Dočekal – Psota, Bittner, Vodný – Ferda, D. Michálek, Krliš – Meluzín, M. Svoboda, Michalčuk. Trenér: Kamil Pokorný.

HC Frýdek-Místek

Mokry (26. Švančara) - Havránek, Teper, Sova, J. Michálek, Zeleňák, Jaroměřský, Ročák - Machala, Vrdlovec, Svačina - Doktor, A. Zeman, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Bednář, Macháček, Łyszczarczyk. Trenér: Martin Janeček.

Branky
1. Bittner (Psota), 12. F. Kovář (Meluzín, M. Svoboda), 37. Dočekal (Holec, Bořuta), 53. Krliš (Poizl, Bořuta), 63. Holec (Vodný, Doudera)
8. Svačina, 30. A. Zeman (Svačina, Sova), 45. Havránek (Haas, Hotěk), 60. Havránek (Łyszczarczyk, Vrdlovec)
Statistiky
Vyloučení: 7:3
Využití: 0:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 40:31 (14:10, 10:8, 15:12 - 1:1)
Zblokované střely: 10:13
Vhazování: 26:39
Rozhodčí: Svoboda, Květoň - Roupec, Polák
Diváci: 713
Ohlasy

Jaroslav Barvíř (trenér SK HS Třebíč): Na straně soupeře byla velká ofenzivní síla, rychle otáčeli hru a byli velmi nepříjemní na kotouči. To nás stálo hodně soubojů, ve kterých jsme museli být silní. Dařilo se nám první třetinu, kdy jsme do zápasu dobře vstoupili a šli jsme do vedení. Trochu mě mrzí druhá třetině, kde jsme během patnácti minut byli pětkrát vyloučení, z toho byl třikrát faul v útočném pásmu. To nás mohlo stát zápas, soupeř z těch situací mohl jít do vedení. Kluci to ale výborně odbránili, jenže jsme při tom vypadli z tempa. Ti, kteří chodili na oslabení byli přetížení, naopak ti ostatní se do hry nedostali. Paradoxně jsme dali v oslabení gól na 3:2, který nás trošku uklidnil. Třetí třetinu jsme odehráli dobře, ale v poslední minutě nás soupeř zavřel a tři vteřiny před koncem jsme inkasovali. Dva body ze zápasu s takto kvalitním soupeřem ale bereme. Myslím si, že diváci si dnes přišli na své, pro nás trenéry je to horší, ale pro diváky zajímavý a kvalitní zápas z obou stran. Myslím, že druhý bod jsme si zasloužili a je správně na naší straně.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes jsme přijeli do Třebíče ve velmi silné sestavě, ale do utkání jsme vstoupili tak, jako by se měl zápas vyhrát sám. Pokud chceme vyhrávat, je třeba soupeře přepracovat, a to v první části zápasu určitě nebylo. Od druhé třetiny jsme mohli domácím odskočit v nabídnutých přesilovkách, ale ani s nimi jsme moc dobře nenaložili. Nicméně naopak spoustu pozitivních věcí na kterých můžeme stavět. Kluci čtyřikrát byli schopni srovnat skóre, a až do úplného závěru jsme věřili v úspěch. Odměnou byla branka na 4:4 tři vteřiny před koncem. K tomu bych určitě přidal dobrý výkon brankáře Švančary, který musel do utkání vstoupit ve velmi těžké situaci. Nakonec popřeju našim dvěma zraněným hráčům brzké uzdravení, oba snad nebudou dlouho chybět, jsou pro nás tak jako každý hráč velmi důležití.