2., neděle 18.9.2022, hala Polárka
3:1
1:0, 0:0, 2:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Teper, Havránek, Michálek, Sova, Zeleňák, Žůrek, J. Adámek - Zeman, Vrdlovec, Machala - Dostálek, Haas, Doktor - Klimša, Hotěk, Bednář - Matěj, Macháček, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

HC Dukla Jihlava

Beran - Bilčík, A. Dvořák, Dundáček, F. Kočí, M. Jáchym, Kowalczyk, Matějíček - Čachotský, Skořepa, Mácha - Beránek, Miškář, Šik - Cachnín, Juda, V. Brož - Harkabus, Seman, Pořízek. Trenér: Viktor Ujčík.

Branky
10. Sova (Hotěk), 53. Dostálek (Doktor, Teper), 59. Dostálek (Haas, Sova)
51. A. Dvořák (Juda, V. Brož)
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:35 (5:17, 11:7, 7:11)
Zblokované střely: 0:9
Vhazování: 24:28
Rozhodčí: Wagner, Skopal - Jindra, Štofa
Diváci: 762
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Do zápasu jsme šli s obrovským odhodláním, jelikož jsme si byli vědomi toho, že chceme první body za každou cenu. A to se nám povedlo. Myslím si, že kluci k tomu utkání přistoupili excelentně a zaslouženě jsme si je vydřeli. A to myslím doslova. Samozřejmě, že gólmani jsou vždy pro utkání klíčoví a u Vojty (Mokreho) už z loňska vím, že tohle umí zvládnout. Proto jsme jej tady brali a on si odvedl svou práci. Na jednu stranu jej budeme vyzdvihovat a na druhou zase pitvat jeho práci, a tu odvádí parádně. On se na ten zápas připravil do těch nejmenších detailů, a to mu přineslo ovoce v tom, že měl na vítězství obrovský podíl.

Karel Nekvasil (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Měli jsme celkem slušný vstup do zápasu, byly tam nějaké šance i přesilovka. Právě po té první přesilové hře jsme nevystřídali tak, jak jsme měli abychom měli na ledě dva obránce a v tu chvíli nám vlastně soupeř vstřelil gól. Vyrovnat se nám podařilo až v nějaké té padesáté minutě. Strašně jsme se na ten gól nadřeli, měli jsme tam i dvě tyčky. Když už konečně se nám podařilo vyrovnat, tak inkasujeme v oslabení. Ten faul jsem sice neviděl úplně celý, ale myslím si, že byl naprosto zbytečný, jelikož byl na útočné modré čáře. Tím jsme dali soupeři vlastně šanci v přesilové hře a ten ji využil. No a ten třetí gól už byl z přečíslení, kdy jsme nehráli tak do zajištěné obrany, snažili jsme se tam víc tlačit a z toho vzniklo to přečíslení. Samozřejmě, že ten náš vstup do sezony není zrovna ideální, ale klukům jsme říkali, že ten zápas byl odmakaný, jen nám to tam nepadalo. Není důvod k žádné panice, i když víme, že to samozřejmě není ideální. Musíme jít zápas od zápasu, ta sezona je hodně dlouhá.