1., středa 14.9.2022, ZS Prostějov
3:2
2:1, 0:0, 1:1
LHK Jestřábi Prostějov

Pavelka - Valenta, Hamšík, Staněk, Malák, Pěnčík, Zajíc - Jiránek, T. Jáchym, Jansa - Burian, Ostřížek, Slanina - Mar. Novák, Vlach, Jandus - Machač, Venkrbec, Maruna. Trenér: Aleš Totter.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Teper, Š. Havránek, J. Michálek, Jaroměřský, Zeleňák, Žůrek, Sova - Svačina, Vrdlovec, Machala - Dostálek, A. Zeman, Doktor - Klimša, Haas, Hotěk - Macháček, Matěj, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

Branky
8. Mar. Novák (Ostřížek), 20. Pěnčík (Machač, Jansa), 46. Ostřížek (Mar. Novák, Vlach)
15. Haas (Michálek, Jaroměřský), 45. A. Zeman (Š. Havránek)
Statistiky
Vyloučení: 2:6
Využití: 2:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:25 (13:10, 17:5, 13:10)
Zblokované střely: 15:6
Vhazování: 33:32
Rozhodčí: Jechoutek, Vrba - Kleprlík, Vašíček
Diváci: 1082
Ohlasy

Aleš Totter (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Byl to těžký zápas v nové sestavě. Navíc pod tlakem, protože doma se od nás tři body budou čekat vždy. I Frýdek má výborný tým a myslím si, že bude letos hrát v soutěži velice důstojnou roli. Vyšel nám start do zápasu, konečně jsme dali gól jako první. I potom si myslím, že jsme byli o něco lepší, soupeř si ale také vypracoval šance a po jedné z nich vyrovnal. Ohromně nám pomohl i ten gól šest desetin sekundy před koncem a od druhé třetiny to už bylo o dobývání. Moc si cením, že i přes soupeřovo vyrovnání jsme stále chtěli vyhrát, rychle jsme se vrátili do vedení a v závěru to uhráli vůlí a bojovností.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Jednoznačně zasloužené tři body pro domácí. Ačkoliv to výsledkově vypadá jako urputný boj, soupeř nás po většinu času přehrával. Troufnu si říct, že až poslední dvě a půl minuty power-play jsme měli trošku navrch, dokonce jsme v tomto úseku mohli i sahat po bodu. Nicméně se vrátím k obrazu naší hry. Spoustu situací jsme řešili úplně jinak, než jsme se připravovali, a k tomu řada zbytečných faulů. Musíme se umět z dnešního utkání hodně poučit, dál věřit tomu, že jsme velmi dobrý tým, a hlavně to co nejdřív opět ukázat. Věřím, že kluky první neúspěch nerozhodí, do naší hry se vrátí radost, která přinese brzy i vítězství.