47., sobota 19.2.2022, hala Polárka
5:4p
3:0, 0:3, 1:1 - 1:0
HC Frýdek-Místek

Baroš - D. Krenželok, Teper, Zbořil, Ogurcov, Ciura, Matyáš, Korím - Šedivý, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Kurovský - Christov, Peterek, Martynek - M. Hrubec, Klimša, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

HC Dukla Jihlava

Žukov - Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, A. Rutar, Kachyňa, Zeleňák, Eliáš - Čachotský, Skořepa, P. Čermák - T. Harkabus, M. Zadražil, Helt - Cachnín, M. Juda, Illéš - T. Havránek, Menšík, F. Seman. Trenér: Viktor Ujčík.

Branky
4. D. Krenželok (D. Bartoš, Šedivý), 7. Šedivý, 14. Kurovský (Zbořil, Łyszczarczyk), 55. Łyszczarczyk (Teper, Komorski), 64. Kurovský (Šedivý)
23. Illéš (Cachnín), 24. Havránek (Menšík, Eliáš), 39. Illéš (Kowalczyk), 59. T. Harkabus (Čachotský, M. Zadražil)
Statistiky
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:36 (4:12, 12:15, 10:9 - 4:0)
Zblokované střely: 0:4
Vhazování: 39:35
Rozhodčí: Skopal, Koziol - Měkýš, Vašíček
Diváci: 877
Ohlasy

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Hráli jsme proti hodně těžkému soupeři, i proto bylo fajn, že nám vyšel začátek zápasu. Přesvědčili jsme se ale pak, že takovýto soupeř to nevzdává. Ve druhé třetině se Jihlavě podařilo vyrovnat na tři tři. Šlo poznat, že v hlavách hráčů už bylo takové uspokojení, že se nám nemůže nic stát. Soupeř však hrál nadále hokej, který potřeboval. S lehkostí se k nám dostával, vyrovnal zaslouženě. Do třetí třetiny jsme si řekli, že musíme hrát zodpovědněji a každý si musí plnit to, co by měl. Klobouk dolů před hráči, že se s tím vypořádali. Podařilo se nám ještě odskočit na 4:3, škoda, že jsme při power play soupeře inkasovali vyrovnávací branku. Naštěstí jsme urvali v prodloužení dva body.

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): Herně jsme tu první třetinu neodehráli špatně, ale prostě jsme ji prohráli tři nula. Udělali jsme tam nějaké chyby, myslím si, že soupeř to vedení dostal úplně zadarmo. Ve druhé třetině jsme si dokázali, že ani za takhle nepříznivého stavu to nevzdáváme. Začali jsme se více tlačit dopředu, vstřelili nějaké góly, ale bohužel, i když jsme to stáhli na 3:3, tak jsme nedokázali to vedení alespoň jednou překlopit na naší stranu. Domácí se zase dostali do vedení, my pak naštěstí dokázali ještě před koncem základní hrací doby vyrovnat. V power play pak rysi rozhodli. Co mě však mrzí, tak že si říkáme, že prostě Frýdek má skvělé přesilovky a my jdeme do třetí třetiny za stavu 3:3 a uděláme za tu třetinu čtyři fauly. Z toho tři byly úplně zbytečné. Jestli chceme v takovýchto koncovkách zápasů vítězit, tak nemůžeme takto hrát. To nás v závěru stálo ten bod.