45., sobota 5.2.2022, hala Polárka
3:2
2:1, 1:1, 0:0
HC Frýdek-Místek

Baroš - Zbořil, J. Michálek, Korím, Ogurcov, Ciura, Matyáš - Šedivý, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Christov, Peterek, Martynek - M. Hrubec, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

Draci PARS Šumperk

Mokry - Pěnčík, Drtil, L. Rutar, Hrachovský, Dudycha, Řezáč - Vildumetz, D. Kindl, Žálčík - Vachutka, Macuh, Šilhavý - A. Furch, Kohút, P. Kratochvíl - Antoníček, Spratek, Šuhaj. Trenér: Martin Janeček.

Branky
18. Komorski (Klimša, Łyszczarczyk), 20. Christov (Ogurcov), 29. Christov (Klimša, D. Bartoš)
16. D. Kindl (Žálčík), 35. Vachutka
Statistiky
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 19:21 (6:8, 8:8, 5:5)
Zblokované střely: 1:2
Vhazování: 25:20
Rozhodčí: Čech, Skopal - Měkýš, Gančarčík
Diváci: 851
Ohlasy

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Znovu jsme věděli, že to bude těžký zápas, jelikož oběma týmům šlo o důležité body a umístění v tabulce. Šumperk je nepříjemný bruslařský tým, mají hodně silnou první lajnu, která dělá velké problémy. V průběhu druhé třetiny jsme utekli na dvoubrankové vedení, jenže soupeř pak takovou tečí od brusle dokázal snížit. Tohle nás trochu zaskočilo a mužstvo znervóznělo. V kabině jsme si pak před třetí třetinou řekli, že musíme hrát najistotu. Prostě se nehnat do těžkých situací, ať nenabídneme soupeři nějaký brejk. Tohle kluci splnili a dovedli tak zápas do vítězného konce. Důležitá byla právě ta třetí třetina, kde co jsme si řekli, tak jsme na ledě splnili.

Martin Janeček (trenér DRACI PARS Šumperk): Troufnu si říct, že jsme tady odehráli velice slušný zápas. Díky takovému nedůrazu, kdy jsme třikrát inkasovali, nás to nejspíš stálo utkání. Ve druhé a hlavně ve třetí třetině jsme měli dost tlaku na to, abychom dali třetí gól a zápas vyrovnali. To se nám nepovedlo, domácí velmi urputně a poctivě bránili a teď tam v šatně za to zaslouženě slaví. My musíme jít dál, čekají nás další zápasy, které musíme dát, pokud ten náš cíl chceme zvládnout.