44., středa 2.2.2022, ZS Kolín
1:2
1:1, 0:1, 0:0
SC Marimex Kolín

G. Kuzněcov – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, V. Čížek, Zorko, Váchal – Jan Veselý, David Šafránek, Jankovský – Miškář, Štohanzl, J. Sklenář – Pajer, Matějček, L. Krejčík – Ouřada, Morong, Síla. Trenér: Petr Martínek.

HC Frýdek-Místek

Baroš - Zbořil, J. Michálek, Korím, Ogurcov, Ciura, J. Adámek - Šedivý, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Christov, Peterek, Martynek - M. Hrubec, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
18. Jan Veselý (Niko, Miškář)
9. J. Michálek (Łyszczarczyk, Klimša), 31. Christov (Ogurcov, Šedivý)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:29 (7:9, 7:16, 8:4)
Zblokované střely: 10:7
Vhazování: 32:34
Rozhodčí: Petružálek, Jechoutek - Polák, Hnát
Diváci: 811
Ohlasy

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): Minulé utkání se mi nehodnotilo lehce, teď je to ještě těžší, protože jsme doma prohráli druhý zápas za sebou. Mrzí to o to víc, že to bylo se soupeři, kteří jsou dole v tabulce v kontaktu s námi. A to není dobrý. Byla to taková šachová partie, kdy obě mužstva byla výborná v defenzívě. Ani jeden tým si nevytvořil extra velké množství brankových příležitostí. To ale vyplývalo z toho postavení v tabulce. Oba celky věděly, o co se tady hraje. Myslím si, že soupeř byl šťastnější. Vedl sice po dvou třetinách 2:1, ale my si ve třetí části vypracovali dvě velmi dobré šance. Bohužel se nám je tentokráte nepodařilo proměnit. Závěr, to už byl vabank. Hráli jsme bez gólmana a jak už řekl kolega, soupeř tam padal po hlavě, takže jsme se už k vyrovnání nedostali. Frýdku musím pogratulovat a my se musíme připravit dál. Mrzí nás to, je to druhý zápas doma o gól, to je pro nás špatné.

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Věděli jsme, že nás tady čeká těžké utkání, které se hraje o pomyslných šest bodů. Chtěli jsme hrát zodpovědný hokej, zbytečně nepropadávat, což se nám i podařilo. Vstřelili jsme první gól, potom sice domácí srovnali, ale po naší druhé brance jsme pokračovali ve stanovené hře. Hrát jednoduše a ne komplikovaně. Ten výkon pak gradoval v závěru, kdy se soupeř odhodlal k power play. Kluci však hráli velmi obětavě, padali do střel, bylo vidět, že tady chtějí zvítězit. Domácí to tak měli o to těžší. Nám se podařilo zápas zvládnout, takže se třemi body jsme spokojeni. Z Kolína se body totiž jen tak nevozí, nám se to podařilo, jsme spokojeni.