43., pondělí 31.1.2022, hala Polárka
7:3
3:0, 3:2, 1:1
HC Frýdek-Místek

Baroš - Zbořil, J. Michálek, Ciura, Korím, Krzak, Ogurcov - O. Šedivý, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Christov, Peterek, Martynek - M. Hrubec, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

HC Benátky n. Jizerou

D. Král (21. Žajdlík) – J. Šedivý, Aubrecht, Kunst, Hampl, Bukač, Žůrek, Patzelt – Faško-Rudáš, J. Šír, Rychlovský – A. Dlouhý, Čederle, Jiruš – Průžek, R. Duda, D. Špaček – Pabiška, Měchura, Wiencek. Trenér: Valdemar Jiruš.

Branky
4. O. Šedivý (Šlahař, Korím), 6. O. Šedivý (Zbořil, Łyszczarczyk), 8. Komorski (Ogurcov, Klimša), 22. Klimša (D. Bartoš, Ogurcov), 32. Łyszczarczyk (Klimša, Zbořil), 37. Komorski (Łyszczarczyk, Peterek), 45. Peterek (Martynek, Ogurcov)
26. Jiruš (A. Dlouhý, Hampl), 29. Faško-Rudáš (J. Šír, Kunst), 44. Jiruš (Bukač, Pabiška)
Statistiky
Vyloučení: 6:7
Využití: 3:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:30 (14:9, 10:10, 7:11)
Zblokované střely: 0:5
Vhazování: 28:34
Tresty: navíc Ciura (FM) 5 min - Šír 5 min, Kunst (oba B) 10 OT
Rozhodčí: Koziol, Tvrdoň - Vašíček, Roischel
Diváci: 688
Ohlasy

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Jsme určitě rádi, jelikož Benátky své poslední dva zápasy vyhrály, takže určitý respekt k soupeři jsme měli. Navíc je posílila i lajna z Liberce, jak říkám tedy, určité obavy tam byly, to nezastírám. Nám však vyšel výborně vstup do zápasu, kdy jsme brzy vstřelili tři branky a mohli přidat i čtvrtou. Vycházely nám přesilovky, nakonec se tedy zrodil jednoznačný výsledek, za který všem hráčům děkujeme. Z jejich strany to byl stoprocentní a profesionální výkon.

Antonín Nečas (asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou): Z naší strany hodně špatný vstup do utkání, kdy jsme po osmi minutách prohrávali o tři branky. Nebylo to však pouze díky naší špatné hře, ale soupeř byl velice aktivní. Hodně dobře bruslil, navíc byl i produktivní v té první třetině. My pak zkoušeli neustále něco dělat. Ve druhé třetině se nám podařilo srovnat krok. Utkání ale hodně ovlivnil vstup do zápasu, kdy na nás Frýdek vletěl. Nohy nám asi zůstaly v autobuse, což by se nemělo stávat. Hodně nás srážely také i vyloučení, které nám braly síly.