41., středa 26.1.2022, Gacsontrol Aréna
3:4p
0:2, 1:1, 2:0 - 0:1
HC Havířov 2010 s.r.o.

Štipčák - Chroboček, Kadeřávek, E. H. Jansons, T. Pastor, M. Hlaváč, G. Jansons, Mrowiec - J. Doktor, Hudeček, Becher - L. Bednář, Maruna, J. Žolobov - Křemen, Pechanec, Tyurin - Š. Kratochvíl, Hotěk, Damašek. Trenér: Tomáš Potěšil.

HC Frýdek-Místek

Baroš - D. Krenželok, Matyáš, Zbořil, J. Michálek, Ciura, Ogurcov, Korím - Svačina, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Šedivý - Christov, Peterek, Martynek - Klimša, R. Szturc, M. Hrubec. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
31. Chroboček (Kadeřávek, Maruna), 49. Chroboček (J. Doktor, Křemen), 52. J. Doktor (Hudeček, Chroboček)
15. R. Szturc (Peterek, Martynek), 16. Łyszczarczyk (Šedivý, Komorski), 24. Šlahař (D. Bartoš, Svačina), 61. R. Szturc (Zbořil, Šedivý)
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:0
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 33:20 (12:4, 8:8, 13:7 - 0:1)
Zblokované střely: 12:13
Vhazování: 36:30
Rozhodčí: Wagner, Marek - Kráľ, Blažek
Diváci: 504
Ohlasy

Filip Konštacký (asistent trenéra AZ Heimstaden Havířov): Dnes to byl pro nás podobný zápas, jako ty předchozí, protože nám utekl začátek. Ačkoliv jsme v první třetině soupeře přestříleli, tak po našich hrubých chybách jsme dostali dva góly. Nevypadalo to s námi vůbec dobře. Pokračovalo to i ve druhé třetině, kdy jsme dostali, po další naší chybě, třetí gól. Vypadalo to, že utkání je rozhodnuté. Nás zpátky do zápasu dostala šťastná branka, v podstatě přes celé kluziště. Pak se kluci zlepšili a hlavně ve třetí třetině jsme byli lepší a zaslouženě vyrovnali. Prodloužení, to už je loterie. Zase jsme udělali chybu, soupeř ji nekompromisně potrestal a vyhrál.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): V tomto zápase jsme zkrátka jeden bod ztratili, protože vedení o tři branky by dobré mužstvo ztratit nemělo. Nám se to bohužel povedlo, a to takovým stylem, že v první třetině, i když jejich gólman tam měl jen pár zákroků, tak jsme vedli o dva góly. Tam jsme byli produktivní, kdy jsme z pár šancí dokázali vytěžit ty dvě branky. Ve druhé třetině jsme pak svůj náskok ještě navýšili, navíc tam byly i šance na navýšení našeho vedení. Bohužel nešťastný gól nastartoval domácí, kteří zlepšili svůj pohyb a agresivitu. To jim přineslo nakonec bod. U nás teď převažuje určitě zklamání, že jsme tady naplno nebodovali.