40., neděle 21.11.2021, hala Polárka
3:4sn
1:0, 1:0, 1:3 - 0:0
HC Frýdek-Místek

Baroš - Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, Krenželok, Matyáš, Zahradníček - Kofroň, Peterek, Martynek - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Christov, Bartoš, Král - Goiš, Matiaško, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

HC Slovan Ústí nad Labem

L. Cikánek - Vladimír Brož, Š. Havránek, Trefný, Záruba, L. Chalupa, E. Mareš - Trávníček, Vrdlovec, Štěpán Bláha - M. Tůma, D. Soukup, J. Žolobov - Bernat, Jouza, T. Čermák. Trenér: Jaroslav Roubík.

Branky
7. Martynek (Kofroň, Klimša), 26. Matyáš (Komorski, Łyszczarczyk), 49. Christov
47. Š. Havránek (Trávníček, Vrdlovec), 52. Vl. Brož (Vrdlovec, Trávníček), 60. Š. Havránek (D. Soukup, J. Žolobov), rozh.nájezd D. Soukup
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:32 (8:11, 16:8, 8:12 - 0:1)
Zblokované střely: 4:4
Vhazování: 33:32
Rozhodčí: Wagner, Květoň - Kráľ, Hranoš
Diváci: 488
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes to bude smutné povídání, jelikož jsou to trestuhodně ztracené, nebo spíš nezískané, tři body. Obě mužstva měla v nohách včerejší zápas. V první třetině jsme si jen pomohli tou přesilovou hrou, na šance to bylo určitě vyrovnané. Řekl bych, že jich bylo po čtyřech na každé straně. My jsme je teda zahazovali, soupeř díky dobře chytajícímu Barošovi taky. Ve druhé třetině přišlo mírné zlepšení, hlavně od našich obránců, pak jsme své vedení dokázali navýšit, ale prostě ta hra nebyla taková, abychom se dokázali dostat do komfortního náskoku. To se pak projevilo ve třetí části, kdy jsme dělali téměř stupidní fauly a hlavně chyby, na které soupeř čekal téměř celý zápas. V těch nájezdech jsme už konečně nějaký ten gól dali, ale nikam jsme se neposunuli. Je to pro všechny určitě velké zklamání, protože potenciál tohoto mužstva byl takový, aby získal tři body.

Jaroslav Roubík (trenér HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas to byl určitě vybojovaný. My jsme tady přijeli v málo lidech, takže jsme se soustředili hlavně na obranu. To se nám docela dařilo, i když nám soupeř dal gól - dva. My jsme to měli podobné tomu včerejšímu utkání. Věděli jsme, že když dáme kontaktní branku, tak domácí mohou znervóznět. Perfektně nám zachytal gólman. V závěru se nám podařilo vyrovnat, třeba to bylo šťastně, nebo taky ne. To se zkrátka nepočítá. V nájezdech jsme uspěli, jelikož náš gólman byl o něco lepší, než ten jejich. Na mužstvo jsme opravdu moc hrdí, můžeme je jen pochválit.