28., sobota 11.12.2021, ZS Šumperk
6:3
2:0, 0:3, 4:0
Draci PARS Šumperk

Mokry – Pěnčík, Drtil, Hamrlík, Hrachovský, L. Rutar, Březák – Vildumetz, D. Kindl, Žálčík – Vachutka, Macuh, P. Kratochvíl – A. Furch, Spratek, Kohút – Antoníček, Scheuter, J. Krejsa. Trenér: Martin Janeček.

HC Frýdek-Místek

Baroš – Ciura, Ogurcov, Zbořil, J. Michálek, D. Krenželok, Matyáš, Zahradníček – Kurovský, Bartoš, Svačina – Łyszczarczyk, Komorski, Klimša – Christov, Peterek, Martynek – Matiaško, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
13. Vildumetz (P. Kratochvíl), 20. Spratek (L. Rutar, Kohút), 45. Spratek (Macuh, Pěnčík), 54. Vachutka (Březák, Kratochvíl), 58. Macuh (Vachutka), 59. Macuh
28. Zbořil (Martynek, Klimša), 37. Klimša (Łyszczarczyk, Komorski), 38. Kurovský (Ogurcov, Bartoš)
Statistiky
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:27 (10:15, 12:7, 16:5)
Zblokované střely: 9:4
Vhazování: 42:29
Rozhodčí: Zavřel, Vrba – Kleprlík, Hranoš
Diváci: 1000
Ohlasy

Lukáš Majer (asistent trenéra DRACI PARS ŠUMPERK): V první řadě bychom chtěli poděkovat divákům za excelentní atmosféru, která nám hrozně moc pomohla. Ta energie z tribun se podepsala na výkonu týmu. Jsme rádi, že jsme jim mohli před Vánocemi a v této těžké době udělat radost. Co se týče samotného utkání, máme takový dvojsečný pohled. Zaprvé si musíme říct, že jsme opět přišli o vedení 2:0 na domácí půdě, i když s nesmírně kvalitním soupeřem. Na druhou stranu mužstvo pracovalo po celých šedesát minut i za nepříznivého stavu 2:3. Dneska byl ten hokej prostě upracovaný a ubojovaný. Ta kvalita byla jednoznačně na straně hostů, a i přesto jsme našli cestu k vítězství, čehož si nesmírně vážíme. A jsme především rádi, že se nám poprvé v sezóně podařilo udělat sérii tří tříbodových zápasů za sebou.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Viděli jsme zasloužené vítězství domácích, kde byl velký rozdíl v tlaku hráčů a kotouče do brány, z čehož padaly rozhodující góly. My jsme si teda střelecky pomohli přesilovkami, stejně tak ale i domácí. Ve druhé třetině jsme dokázali vývoj zápasu otočit, kdy soupeř měl snad patnáct pokusů a my jenom osm. Přesto jsme se dokázali střelecky prosadit, ale určitě ne až tak herně. Ale jak říkám, hlavní rozdíl byl potom v tlaku do brány. Tímhle domácí otočili zápas. My sice chceme dávat góly při hře pět na pět, ale po několika přihrávkách a několika krásných kombinacích. To se sice může stát, ale většinou ty góly právě padají tlakem, jednoduchostí, touhou a chutí ten gól dát a ne ho uhrát až do prázdné brány.