19., sobota 6.11.2021, ZS Eden
2:1sn
1:0, 0:1, 0:0
HC Slavia Praha

R. Málek – R. Havel, Weinhold, Veber, Daniel Krejčí, Mikuláš Hovorka, T. Duda, Kadeřávek – M. Ondráček, Žejdl, Poletín – Vracovský, T. Knotek, P. Machač – Kern, Vlček, J. Doležal – Jaroslav Brož, Šteiner, T. Pšenička. Trenér: Pavel Kolařík.

HC Frýdek-Místek

Šimboch – Ciura, Teper, Zbořil, Matyáš, J. Adámek, Z. Malík – Peterek, Tadeáš Král, Šlahař –– Klimša, Matiaško, Martynek – Łyszczarczyk, Komorski, Christov – Čmiel. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
20. T. Pšenička (Vracovský, Brož), rozh. náj. Žejdl
28. Peterek (Šlahař)
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:22 (9:6, 10:10, 14:5 - 5:1)
Zblokované střely: 19:10
Vhazování: 37:21
Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Jindra, Horažďovský
Diváci: 584
Ohlasy

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Chtěli jsme domácí zápas před pauzou vyhrát za tři body, což se nám bohužel nepovedlo. Souhlasím s kolegou, že jsme byli o něco aktivnější a drželi jsme více puk, ale bohužel jsme se střelecky neprosadili. Soupeř hrál dobře do obrany a chytal mu dobře brankář. To nejspíš rozhodlo. Také si myslím, že je dělba bodů spravedlivá.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Jsem přesvědčený o tom, že jsme před pauzou viděli svižný a bruslařský hokej, kde bruslařskou a herní převahu měli domácí. V držení kotouče byli také určitě lepší, což vyplývalo i z taktiky. Chtěli jsme hrát zodpovědně do obrany a sázet na dobré přesilové hry, ve kterých jsme stejně jako soupeř velice úspěšní, a na nějaké brejky. I přes výraznou střeleckou převahu soupeře jsme mohli skórovat vícekrát než jednou. Během celé druhé třetiny byla převaha domácích daleko výraznější. Stejně tak i ve třetí třetině, kdy jsme si na začátku vytvořili nějaké příležitosti, ale poté domácí přitlačili a důrazným, útočným hokejem si šli pro tři body. Ubránění přesilové hry, ve kterých jsou domácí dobří, nám přineslo cenný bod. Brankář navíc zachytal výborně. V prodloužení to bylo hodně taktické, bez nějakých větších šancí. V dovednostní soutěži se nám vůbec nedaří. Když to sečteme dohromady i s přípravou, tak to jsou osmé nájezdy, ve kterých jsme ani jednou nezvítězili. Přestože jsme na ně poslali jiné hráče, tak jsme nedali ani branku a máme jen jeden bod, za který jsme rádi. Rozdělení bodů je podle nás spravedlivé.