15., pondělí 25.10.2021, hala Polárka
2:5
1:1, 0:2, 1:2
HC Frýdek-Místek

Šimboch - Zbořil, Matyáš, Ciura, Teper, J. Adámek, Z. Malík, Marcinko - Łyszczarczyk, Bartoš, Šlahař - Christov, Komorski, Klimša - Král, Peterek, Martynek - Blaško, Čmiel, Matiaško. Trenér: Mojmír Trličík.

HC RT TORAX Poruba

Muštukovs - Žovinec, Kozák, Szathmáry, T. Voráček, Houdek, Husa - Réway, Toman, Korkiakoski - Strloukal, Bitten, Hrníčko - Jenyš, Vachovec, Gřeš - Kanko, Hotěk, Brodek. Trenér: Karel Suchánek.

Branky
4. Teper (Bartoš, Zbořil), 57. Čmiel (Matiaško, Blaško)
7. Bitten (TS), 29. Stloukal (Husa, Bitten), 40. Jenyš (Korkiakoski, Toman), 48. Stloukal (Hrníčko, Bitten), 58. Gřeš (Jenyš, Vachovec)
Statistiky
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:32 (11:13, 6:11, 16:8)
Zblokované střely: 2:2
Vhazování: 28:36
Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Kučera, Hranoš
Diváci: 818
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): V první třetině nám vůbec nešly nohy. Bylo na hráčích poznat, že jsme ve Vsetíně odehráli velice těžké utkání. I tak se nám podařilo třetinu ustát remízou, ale prostě výkon byl špatný. Od druhé třetiny se pak paradoxně zlepšil, jenže nás hrubé a hlavně taktické chyby, kdy chceme v oslabení dát gól, poslaly do mínus dva. Ve třetí části utkání jsme podobně jako se Šumperkem pořád věřili, že by to otočit určitě šlo. Měli jsme v úvodu i nějaké šance, ale jedno otočení hry, jedna jejich využitá šance, a bylo to 1:4. Pak si už to soupeř takticky odehrál tak, že nás prakticky nepustil do žádných šancí, abychom se pokusili ještě zápas zvrátit.

David Moravec (asistent trenéra HC RT TORAX Poruba): Samozřejmě, že jsme rádi a šťastní, že to dnes klaplo. Utkání jsme kontrolovali, ale samozřejmě tam byly nějaké nebezpečné situace a varianty domácího celku. Jsme však rádi, že nedošlo k žádným přečíslením dva jeden, nebo dokonce i větším. Tohle nás totiž v předchozích zápasech hodně trápilo. To je pozitivní, stejně jako i to, že jsme dokázali těžkému soupeři vstřelit pět branek a inkasovat jen dva góly. My se posouváme po jednom schůdku. Teď máme úspěšně za sebou druhý zvládnutý, i když ten první nebyl ještě za tři body. Stále je to ale výhra, která se počítá. Musíme si jít pořád zápas od zápasu a do té repre pauzy se snažit maximálně bodovat.