5., sobota 25.9.2021, ZS Prostějov
4:5
0:3, 1:1, 3:1
LHK Jestřábi Prostějov

Bláha (17. M. Altrichter) – Havlík, Zajíc, Klimíček, Husák, P. Krejčí, Vala – Mrázek, T. Jáchym, P. Beránek – M. Novák, J. Kloz, Š. Jelínek – Jiránek, Babka, Švec – Dubský, T. Koblížek, Motloch. Trenér: Aleš Totter.

HC Frýdek-Místek

Foltán – Matyáš, Zbořil, Teper, Ciura, D. Krenželok, J. Michálek, J. Adámek – Šedivý, Bartoš, Szturc – Łyszczarczyk, Peterek, Matiaško – Christov, Komorski, Martynek – Ján Blaško, Čmiel, Klimša. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
28. Jiránek (Babka, Švec), 45. Mrázek (M. Novák, Husák), 49. Babka (Švec, J. Kloz), 56. Klimíček (J. Kloz, Husák)
14. Szturc (Šedivý, D. Bartoš), 16. Christov (Zbořil, Peterek), 17. Martynek (Komorski, Łyszczarczyk), 29. Matyáš (Zbořil, Szturc), 44. Komorski (Martynek, Łyszczarczyk)
Statistiky
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:2
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 46:18 (10:9, 19:5, 17:4)
Zblokované střely: 0:0
Vhazování: 47:29
Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Měkýš, Vašíček
Diváci: 892
Ohlasy

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Vstup byl výborný, ale nejsme schopní proměnit šance a dostat se do vedení 1:0. Nechali jsme si soupeře utéct na 3:0. Pak když jsme vždycky dali kontaktní gól, tak jsme znovu inkasovali. Měli jsme v závěru ještě nějaké šance. Je škoda ta porážka o branku, a navíc druhá domácí prohra. Ty domácí zápasy nás velmi mrzí, vůči našim divákům. Musíme mít jiný přístup. Na druhou stranu nám to zase ukázalo nějaké věci, na kterých můžeme stavět. Dvě domácí prohry jsou ale škoda a určitě to pro nás není dobrý start.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Přijeli jsme s taktikou velice dobré a zabezpečené obrany, aktivního bránění středního pásma, zbytečně se nehonit za kotoučem a napadat za každou cenu. Chtěli jsme z dobré obrany a zachytávání kotoučů ve středním pásmu anebo rychlého otáčení hry chodit do brejků. To si myslím, že se nám více než dvě třetiny dařilo. Utekli jsme na dost vysoký náskok, nicméně obraz hry nebyl až takový, že bychom byli o tolik gólů lepší. Domácí se dostali do hry našimi vyloučeními a jejich přesilovou hrou. Svůj tlak pak stupňovali až do úplného konce. Myslím si, že naše vůle po vítězství, úsilí to ubránit a blokování střel nakonec slavilo úspěch za tři body.