19., sobota 9.1.2021, hala Polárka
6:3
2:2, 2:1, 2:0
HC Frýdek-Místek

Daneček - Z. Malík, Haman, Husák, J. Michálek, J. Adámek, Zahradníček - Kofroň, Mikulík, Šedivý - Tomi, R. Veselý, Klimša - Kurovský, Stuchlík, Ramík - Kaukič, Matuš, Flok. Trenér: Mojmír Trličík.

SC Marimex Kolín

Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Zdeněk, Váchal, Pýcha, Muška – Jankovský, Šafránek, Z. Král – J. Veselý, Zumr, L. Krejčík – Mašín, Štohanzl, Petržilka – Semirád, R. Martínek, Stehlík. Trenér: Petr Martínek.

Branky
13. Klimša (Mikulík, Šedivý), 16. R. Veselý (Haman, Z.Malík), 22. Haman (R. Veselý), 24. Šedivý (Kofroň), 48. Kofroň (Mikulík, Šedivý), 59. Klimša (Šedivý)
5. Štohanzl (Z. Král, Šafránek), 6. Šafránek (Jankovský), 33. J. Veselý (Pýcha, Štohanzl)
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 48:25
Zblokované střely: 4:4
Vhazování: 34:27
Rozhodčí: Kašík, Ondráček - Konvička, Dohnal
Diváci: bez diváků
Ohlasy

Jiří Raszka (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): I když pro nás nezačal zápas zrovna šťastně, tak my do něj přeci jen vstoupili dobře. Vytvořili jsme si tlak, byla tam i přesilovka. Kluci si vytvořili několik dobrých šancí. Pak jsme ale z protiútoku inkasovali, když jsme si dobře nepokryli jejich hráče. Najednou jsme prohrávali dva nula, ale tady bych právě chtěl mužstvo vyzdvihnout. Že i za tohoto nepříznivého stavu nepřestali dál být aktivní, tým si vůbec nepřipouštěl, že by pro něj mohlo utkání nakonec dopadnout špatně. Za to bych chtěl určitě mužstvo pochválit. Dokázali jsme se na začátku druhé třetiny dostat do vedení, soupeř sice moc nehrozil, ale měl dost nebezpečné brejky. Hodně rychlý přechod do útoku. Hráče jsme právě na tohle po první třetině upozorňovali a myslím si, že si na to pak dali pozor. Po řadě těch porážek, které jsme měli, to nebylo pro nás lehké utkání. Tým se ale zvedá, hlavně po psychické stránce. Na naší hře je to vidět, už teď tam bylo spoustu dobrých věcí. Víme i o chybách, na kterých budeme určitě pracovat a jsme rádi za tři body. Teď všichni věříme, že v jejich sbírání budeme pokračovat.

Petr Martínek (trenér SC Kolín): Soupeř nám svým bruslením a nasazením dělal velký problém. Frýdek hrál jiný systém, než hrálo Kladno. Hodně vytahoval hráče a byl strašně bruslivý. KLadno bylo více technické, a to nám více vyhovovalo. My jsme se s tím ze začátku nedokázali popasovat. Respektive dokázali, ubránili jsme to, a pak jsme šli krásně do vedení 2:0. Ale i přesto Frýdek dominoval. I začátek druhé třetiny byl v jejich režii. Pak se hra trošičku vyrovnala a měli jsme přijatelný výsledek do poslední vteřiny v tom smyslu, že bylo o co hrát. Tu třetí třetinu jsme začali dobře, ale udělali jsme pak individuální chyby během jednoho střídání a soupeř nás potrestal a znovu šel na rozdíl dvou branek. V závěru jsme zkusili power play, ale nevyšlo to. Dá se říct, že nebylo co ztratit, tak jsme odvolali gólmana i pět minut před koncem. Věřil jsem totiž, že pokud bychom dali rychlý gól, zbývalo by nám spoustu času na vyrovnání. Proto jsme to zkusili takto brzo. Někdy se to povede, někdy ne. To je hokej. Nás mrzí, že jsme nebodovali, ale my jsme nepředvedli výkon takový, jak bych si představoval. Ale bylo to i tím, že nám soupeř dělal svým pohybem a svým nasazením velký problém.