20., středa 13.1.2021, ZS Prostějov
5:4
2:1, 1:1, 2:2
LHK Jestřábi Prostějov

Bláha – Matyáš, Hrdinka, Drtil, P. Krejčí, Piegl, Pěnčík – Mrázek, Chlán, Gago – Žálčík, T. Kaut, Hrníčko – Ouřada, Motloch, T. Jandus – M. Novák, Janeček, Vachutka. Trenér: Jiří Šejba.

HC Frýdek-Místek

Suchánek – Hrachovský, Z. Malík, Zahradníček, J. Michálek, Haman, Husák, Šepelev – Stuchlík, Kaukič, Mikulík – Flok, Klimša, R. Veselý – Matiaško, Ramik, Tomi – Šedivý, Przybyla, Peterek. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
4. Chlán (Mrázek, P. Krejčí), 11. Hrníčko (Žalčík), 25. Hrníčko (Žálčík, Pěnčík), 53. Chlán (Mrázek, Gago), 55. Motloch (T. Jandus, P. Krejčí)
1. Klimša (Tomi), 21. Tomi (R. Veselý, Klimša), 51. Peterek (J. Michálek, Husák), 56. Stuchlík (R. Veselý, Haman)
Statistiky
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:28
Zblokované střely: 11:10
Vhazování: 39:27
Rozhodčí: Čech, Skopal – Kleprlík, Zedník
Diváci: 0
Ohlasy

Jiří Šejba (LHK Jestřábi Prostějov): Dá se říct, že první třetina, mimo dvou prvních střídání, proběhla tak, jak jsme si řekli. Měli jsme tam spoustu šancí. Škoda, že jsme neodskočili na víc gólů. Ve druhé třetině začala být hra špatná v tom, že jsme si nedali jednoduchou přihrávku. Lehké kotouče jsme ztráceli, soupeř pak získával více půdy pod nohama. Nicméně potom se nám podařilo vstřelit ty branky, ať už na 4:3 nebo 5:3. Samozřejmě tam bylo zase blbé vyloučení, které bylo špatně odehrané. Drama až do konce. Nicméně máme tři body a ty mluví a všechno.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, kdy jsme v první minutě dali branku, vzápětí nastřelili tyčku a měli další příležitosti odskočit na 2:0. Bohužel jsme místo vstřelení další branky naopak inkasovali po nedůrazném bránění předbrankového prostoru a z náhodného brejku. Do konce třetiny jsme byli horším týmem, který byl nedůsledný, nedůrazný a ustrašený. Ve druhé třetině hrálo jiné mužstvo, které si vytvořilo mnoho dobrých brankových situací, proměnilo však pouze jednu. Do třetí třetiny jsme šli s touhou a vědomím toho, že máme na bodový zisk, během třetiny jsme zredukovali hru na tři útoky, dokázali vyrovnat, bohužel po individuálních chybách jsme inkasovali dvě branky a v závěru pouze z přesilové hry korigovali na 5:4, kdy ani hra bez brankáře nepřinesla vytoužené vyrovnání.
Pozitiva jsou určitě neinkasovaný gól v oslabení a celkově dobrá hra v oslabení, vstřelené čtyři branky venku, dobrá hra hráčů, kteří v minulých zápasech nehráli (Matiaško, Przybyla). Naopak negativa nedůslednost, slabý důraz v předbrankových prostorech, a řešení situací dva na jednoho.