33., sobota 6.3.2021, hala Polárka
1:7
1:2, 0:2, 0:3
HC Frýdek-Místek

Honzík - Haman, Hrachovský, J. Adámek, Husák, Z. Malík, Repe, J. Michálek - R. Veselý, Mikulík, Šedivý - Martynek, D. Kindl, Klimša - Macháček, Peterek, Tomi - Matiaško, Stuchlík, Flok. Trenér: Mojmír Trličík.

HC RT TORAX Poruba

Foltán - Teper, Žovinec, Szathmáry, Kozák, Voráček, Urbanec - Špaček, Raška, Endál - Korkiakoski, Jáchym, Stloukal - Sikora, Hudeček, Pořízek - Brodek, Toman, Kanko. Trenér: Karel Suchánek.

Branky
10. Klimša (Martynek, D. Kindl)
5. Kozák (Kanko, Brodek), 16. Szathmáry (Kozák, Korkiakoski), 23. Endál (Špaček, Raška), 29. Toman (Žovinec), 46. Voráček (Raška, Urbanec), 50. Hudeček (Voráček, Sikora), 60. Sikora (Pořízek, Hudeček)
Statistiky
Vyloučení: 3:0
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:43 (7:15, 12:12, 19:16)
Zblokované střely: 2:2
Vhazování: 26:45
Rozhodčí: Dědek, Cabák - Novák, Hanzlík
Diváci: bez diváků
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Je to jasný výsledek a pro nás v podstatě debakl. Je třeba ale říct, že je to zároveň i krutý výsledek. Nicméně v tomto zápase se odrazila celá ta sezona, kdy se strašně hodně nadřeme na vstřelení gólu. Když vezmeme v potaz, že měl jejich gólman v poslední třetině nějakých jednadvacet zákroků, to znamená, že tam bylo pětadvacet zakončení a prostě z toho nepadl žádný gól. Už od samého začátku tam byl z naší strany malý tlak do brány. V předbrankovém prostoru jsme byli hodně nedůrazní a hlavně nedůslední, kde jsme dovolili soupeři dorážet a tečovat. Vůbec jsme ten prostor nečistili a naopak v tom útočném pásmu nemáme správně postavené hráče před bránou tak, aby gólmanovi dobře clonili. Prostě tak, aby z toho buď padaly góly, nebo byly jiné situace. Tohle bylo rozhodující v mnoha našich zápasech, dnes to prostě vyplavalo absolutně na povrch. Přestože jsme měli čtyři dny na přípravu a každý ten trénink jsme se věnovali předbrankovému prostoru, tak, abychom tam přejížděli, abychom tam clonili a doráželi, tak se tohle v zápase vůbec neobjevilo. S lehce inkasovanými góly pak šla psychika hráčů zkrátka dolů. V závěru nás už soupeř jasně přehrával, hrál v naprosté pohodě. I při tom výsledku se musí konstatovat, že našim nejlepším hráčem byl brankář.

David Moravec (asistent trenéra HC RT-Torax Poruba): Jsme rádi, že jsme zvládli celý ten zápas. Od začátku až do konce střetnutí jsme diktovali tempo. Pro nás je strašně důležité, že jsme po tom prvním inkasovaném gólu pak už další nedostali. Naopak se nám dařilo další góly do domácí branky přidávat. Těší nás rovněž, že se mezi střelce zapsali tentokráte i hráči, kteří těch branek na svém kontě příliš nemají a byli z této situace už lehce frustrovaní. To očekávání bylo od nich zkrátka větší, než očekáváme my. Jak říkám, jsme rádi, že jsme utkání zvládli. My se prakticky již připravujeme na play off. Nám nešlo primárně o to, jak vyhrajeme, ale předvedená hra nás musí posunout někam dál. Děkujeme všem klukům včetně gólmana.