turnaj, čtvrtek 27.8.2020, Na Lapači
2:3p
1:0, 0:2, 1:0 - 0:1
VHK ROBE Vsetín

Sachr - Štach, Ondračka, Kudělka, Bartko, Hryciow, Jenáček - Kloz, Pechanec, Babka - Březina, Vlach, Klímek - Půček, Gajarský, Gorčík - Hořanský, Šilhavý, Vítek. Trenér: Jan Srdínko.

HC Frýdek-Místek

N. Malík – Adámek, Haman, Z. Malík, Michálek, Jenáček, Hrachovský, Homola – Tomi, Klimša, Martynek – Mikulík, Peterek, Šedivý – Matiaško, Stuchlík, Kaukič – Blaško, Przybyla, Flok – Macháček. Trenér: Vlastimil Wojnar.

Branky
12. Gorčík (Jenáček, Gajarský), 56. Vlach (Babka, Kloz).
25. Matiaško (Kaukič, Stuchlík), 34. Š. Jenáček (Martynek), 63. Tomi.
Statistiky
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Kovařčík, Škach – Škrobák, Šimek.
Diváci: 720
Ohlasy

Luboš Jenáček (trenér HC Vsetín): Musím souhlasit s tím, co řekl hostující trenér. Tak, jak jsme dnes zápas končili, tak bychom je měli doma hrát vždy od začátku. Bylo vždy zvykem, že ten úvodní nápor býval velký a většinou z něj nějaký ten gól padl. Nevím proč, ale dnes měl vstup do zápasu lepší Frýdek. Byl všude dřív, dobře také bruslil a dostával nás tak pod tlak. Bylo to ale také tím, že jsme hráli hodně v oslabení. Dá se říct, že i ta druhá třetina nebyla z naší strany moc dobrá, ale trochu jsme se přeci jen zlepšili. Pak jsme ve třetí třetině udělali pár změn a od té desáté minuty jsme si vytvořili velký tlak. Samozřejmě jsme rádi za to vyrovnání, prodloužení už je pak hop nebo trop. Škoda neproměněné šance Pechance. Vzápětí jsme pozapomněli na Tomiho, který svůj nájezd zkušeně vyřešil. Chtěli jsme vyhrát, stál však proti nám velice kvalitní soupeř.

Vlastimil Wojnar (trenér HC Frýdek-Místek): Z naší strany to byl velmi povedený zápas, ale totéž se dá říct i o hře domácích. Utkání mělo opravdu nadstandardní úroveň na Chance ligu. Bylo to rychlé, bylo to svižné, mělo to takový drajv. Přišlo hodně lidí, což je tady vždy. My jsme dvě třetiny byli myslím si trošičku herně lepší, v té třetí třetině nás domácí dokázali zamknout. Zhruba osm minut byl z jejich strany neuvěřitelný tlak, kdy to lítalo ze strany na stranu. My na to reagovali time outem, ale Vsetín po krásné akci přeci jen srovnal na 2:2. Nakonec tedy asi zasloužená remíza. V prodloužení jsme udělali jeden fatální kiks, který naštěstí domácí nepotrestali. To samé se pak stalo na druhé straně, takže jsme byli dnes ti šťastnější. Za výhru jsme moc rádi, jelikož tady se hraje vždy velmi těžce. Kluky musím pochválit.