28.kolo, sobota 7.3.2020, Hala Polárka
5:4p
1:2, 2:2, 1:0 – 1:0
HC Frýdek-Místek
Suchánek (Krška) – D. Stránský, Haman, Rufer, Bartko, Hrachovský – Kafka, Klimša (A), Tomi – R. Szturc, Hladonik (A), Martynek (C) – Stuchlík, Kaukič, Motloch – Eret.
HC Benátky n. Jizerou
Žajdlík (Hrstka) – Adamec, Kunst (A), Charvát, Buchtela, Aubrecht, Žůrek – Drábek, A. Dlouhý, Průžek (C) – Wiencek (A), Šafařovský, Žemba – Vomáčka, Jansa, Strnad – Šeliga.
Branky
16. Kafka (Bartko, Tomi), 23. Stuchlík (Motloch), 38. Klimša (Kafka, D. Stránský), 43. Klimša (Kafka), 64. Martynek (Bartko, Kafka)
13. Jansa (Strnad, Vomáčka), 17. Průžek (A. Dlouhý), 23. A. Dlouhý (Aubrecht, Průžek), 36. A. Dlouhý (Průžek, Drábek)
Statistiky
Vyloučení: 1:2
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:22
Zblokované střely: 4:2
Vhazování: 29:24
Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Polák, Konvička
Diváci: 1007
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (Frýdek-Místek): Strašně jsem rád, že jsme to nakonec vyhráli. Že jsme to vlastně otočili z toho nepříznivého stavu. Už jen kvůli těm lidem, kteří tady přišli a byli opravdu skvělí celou sezonu. Samozřejmě po sezoně převažuje smutek, protože jsme se nedostali tam, kam jsme chtěli. Bohužel, je to hokej. Chtěl bych těm klukům dneska poděkovat, že se ještě kousli a myslím si že dvě třetiny to byl z naší strany dobrý hokej.
Valdemar Jiruš (Benátky nad Jizerou): My jsme odehráli velice slušné utkání. Myslím si, že jsme byli vyrovnaným týmem domácímu mužstvu. Měli jsme tam malinké zaváhání, které soupeř okamžitě trestal. V prodloužení jsme měli dvě tutovky, které jsme nevyužili. Soupeř měl naopak jednu šanci, kterou využil. Potvrdila se tak jeho zkušenost. Dneska jsme tady ale s extrémně mladým týmem odehráli výborné utkání. Soupeři samozřejmě gratulujeme.