17.kolo, středa 29.1.2020, Hala Polárka
5:6sn
3:1, 1:3, 1:1 – 0:0 – 0:1
HC Frýdek-Místek
Suchánek (L. Daneček) – M. Adámek, Haman, Bartko, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kafka, Novotný, Tomi – Kofroň, Hladonik, R. Szturc – Klimša (A), Kaukič, Martynek (C) – Eret, Przybyla, Stuchlík.
HC Dukla Jihlava
Jan Brož (Chaloupek) – D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža, Mareš, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – T. Harkabus, Lichanec, Protasenja.
Branky
2. Klimša (Martynek, M. Adámek), 7. Kofroň (Hladonik, Kafka), 13. Tomi (Kafka), 34. Kafka (Novotný, Tomi), 58. Tomi (Hladonik)
18. Anděl (Pekr), 21. Pekr (J. Holý), 39. D. Kolář (Chlubna, Jiránek), 40. Anděl (Poletín, Pekr), 53. Skořepa (Fronk, Pekr), rozh. náj. Poletín
Statistiky
Vyloučení: 3:8
Využití: 2:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:32
Zblokované střely: 6:4
Vhazování: 35:25
Rozhodčí: Fiala, Barek – Bohuněk, Hranoš
Diváci: 1112
Ohlasy
Vlastimil Vojnar (Frýdek-Místek): My jsme začali výborně. Vedli jsme 3:0. Ale samozřejmě jsme věděli, že to nebude jednoduché, protože Jihlava je kvalitní tým. A to se potvrdilo. Čtyři čtyři po dvou třetinách. No a pak do toho trochu vstoupil rozhodčí, ale na obou stranách. Ten bod asi bereme. Je to zasloužené. Myslím si, že se hokej divákům musel líbit. Bylo to nahoru dolů, 10 gólů. Škoda té přesilovky 4 na 3 v prodloužení. Ale myslím si že bod z toho zápasu je dobrý, zvlášť když jsme vyrovnávali asi dvě minuty před koncem. Bod bereme.
Viktor Ujčík (Karel Nekvasil): Můj pohled je takový, že i když jsme prohrávali 3:0, tak jsme do toho zápasu nevstoupili úplně špatně. Akorát soupeř prostě každou naší chybu potrestal. Ať to byl předbrankový prostor, kdy jsme jim tam nechali dorážku, nebo chyba na modré čáře, kdy pak na nás jeli dva na jednoho. Nebo pak jsme si to tam "tečli" sami, když jsme dobruslovali tu situaci. Pak zase při přesilovce. Cílená střela na hokejku, neobsazený hráč. Ve druhé třetině jsme hned využili přesilovku, což nás nakoplo. Bohužel zase: hráč mezi kruhy, střela a dorážka od hráče vedle branky. Takže zase předbrankový prostor. Třetí třetina: myslím si, že po tom gólu na 4:5 jsme se začali bát hrát, spíše jsme ty puky odevzdávali, než abychom je drželi na hokejce. To soupeři samozřejmě vyhovuje. Pátý gól jsme dostali po velkém nedorozumění obránců s naším gólmanem. Ten gól jsme tedy soupeři darovali. V prodloužení jsme měli vyloženou šanci - trestné střílení. Ale bohužel jsme ho nedali. Pak měl zase soupeř dvouminutovou přesilovku, kde si myslím, že jsme to oslabení výborně ubránili. No a v nájezdech, dneska konečně, jsme my byli ti lepší. Nedostali jsme gól a dva jsme dali. Když to vezmu obecně: ze stavu 3:0 pro domácí bereme dva body. Takže spokojenost.