1., středa 18.12.2019, ZS Ústí nad Labem
6:2
3:0, 3:0, 0:2
HC Slovan Ústí nad Labem
Brízgala – Smetana, Müller, Hes, Vl. Brož, Zukal, Veber – Severa, Pšenička, Kružík – Ma. Svoboda, Vildumetz, Tůma – Filip, Kordule, Maršoun – Grim, Houška, M. Harkabus.
HC Frýdek-Místek
Daneček (41. Loubal) – M. Adámek, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – Kafka, Hladonik, Tomi – Kofroň, Stuchlík, Mikulík – Kaukič, Klimša, Przybyla – V. Nestrašil, Motloch, Eret.
Branky
8. Kružík (Vl. Brož, Pšenička), 17. Ma. Svoboda (Vildumetz, Tůma), 17. Maršoun (Filip, Kordule), 26. Tůma (Vildumetz), 34. Severa (Kružík), 38. Pšenička (Kružík).
54. Klimša (Stuchlík, Bartko), 58. Kaukič (Eret, J. Adámek).
Statistiky
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:34
Zblokované střely: 8:3
Vhazování: 34:30
Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Votrubec, Janíček.
Diváci: 522
Ohlasy
Jaroslav Roubík (asistent trenéra HC Slovan Ústí nad Labem): Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Soupeř tam měl asi čtyři šance a díky brankáři jsme ten začátek ustáli. To bylo hodně důležité. Hlavní je, že jsme nedostali gól a potom se to zlomilo těmi třemi rychlými góly po sobě. Když se soupeř chtěl ve druhé třetině přiblížit nebo zlepšit hru, tak dostal další branku, a to je položilo natolik, že jsme si poté ten zápas pohlídali. Je škoda, že jsme si ke konci nechali dát dva góly, ale zápas můžu hodnotit kladně.
Vlastimil Wojnar (trenér HC Frýdek Místek): Určitě rozhodla první třetina, protože tam jsme si vytvořili dostatek šancí, které jsme bohužel nevyužili. Naopak jsme po první třetině prohrávali 0:3, jelikož to, co Ústí proměnilo, tak my ne. Potom se to už těžce stahuje. Ve druhé třetině jsme si řekli, že to zkusíme, že půjde o ten první gól, jenže jsme dostali na 0:4 a následně se to sesypalo. Zachránila to alespoň ta třetí třetina, kdy jsme dali dva góly a ten výsledek upravili. Jinak to bylo z naší strany velmi špatné.