27., sobota 30.11.2019, Hala Polárka
2:4
1:0, 0:1, 1:3
HC Frýdek-Místek
L. Daneček (Loubal) – L. Kovář, Haman, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – Kafka, Hladonik, Kofroň – Tomi, Stuchlík, Mikulík (C) – Eret, Przybyla, Klimša (A) – V. Nestrašil, Čmiel, Motloch.
HC České Budějovice
Strmeň (Klouček) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Plášil, Allen, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.
Branky
4. Tomi (Mikulík), 58. Stuchlík
37. Gilbert, 53. J. Veselý (Lytvynov, Prokeš), 54. Gilbert (J. Kloz, M. Novák), 60. Christov (Vydarený, Babka)
Statistiky
Vyloučení: 6:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:38
Zblokované střely: 7:3
Vhazování: 36:40
Rozhodčí: Cabák, Pilný – Pecha, Maštalíř
Diváci: 1090
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (Frýdek-Místek): Zápas byl vyrovnaný a vyhrát mohl kdokoliv, bohužel to byl soupeř. My jsme samozřejmě měli několik šancí, které jsme neproměnili. Byly tam vlastně tři samostatné nájezdy - jeden na nikoho. Za stavu 1:1 jsme taky nevyužili situaci dva na jednoho a z protiútoku jsme dostali gól na 1:2. Potom takový laciný gól na 1:3. Ještě jsme se snažili, zkusili jsme to a dali na 2:3, ale power play, to je samozřejmě vabank. Ale myslím si, že opravdu mohl vyhrát kdokoliv a šťastnější byli hosté. Také měli spoustu šancí, tak se to prostě hraje. Šance střídá šanci a kdo ji promění, vyhrává.
Václav Prospal (České Budějovice): Ta role favorita tady byla, ale myslím si, že jsme jí neplnili prvních dvacet nebo pětadvacet minut zápasu. Myslím si, že domácí byli lepší, lépe se pohybovali. Nám trvalo nějakou dobu, než jsme se rozjeli. Spadla nám tam, dá se říct, taková žabka z bekhendu, která by tam asi neměla projít. Soupeř se dostal na koně a ten zápas se nám daleko víc komplikoval, než by měl. My jsme věděli, že domácí tady hrají velmi dobře (v Polárce), že se dobře pohybují, dohrávají souboje, jsou rychlí. Jsou to kluci, kteří se chtějí dostat o patro výš. Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, což se nakonec i potvrdilo. A jsem rád, že jsme ty tři, nebo tedy čtyři góly i s tím do prázdné brány dali, ale trvalo nám to na můj vkus moc dlouho.