12., středa 9.10.2019, Budvar Arena
3:2
2:1, 1:1, 0:0
HC České Budějovice
Klouček (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Suchánek, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, Šimánek – Endál, M. Novák, Karabáček – Babka, Prokeš, Beránek – J. Veselý.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček (Loubal) – Kudla, Hrachovský, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Haman – Martynek, Novotný, Klimša – Stuchlík, Mikulík, Kvasnica – Kaukič, Eret, Motloch – Przybyla, Geidl, D. Květoň.
Branky
8. Z. Doležal (Pýcha), 15. Venkrbec (Vydarený), 24. Christov (Venkrbec)
11. D. Květoň (Novotný, Martynek), 29. Mikulík (Kudla)
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:25
Zblokované střely: 9:16
Vhazování: 35:23
Rozhodčí: Čech, Kostourek – Polák, Roupec
Ohlasy
Václav Prospal (České Budějovice): Měli jsme výborný nástup do utkání, ale mrzí mě, že pravidelně z toho nejsme schopni vygenerovat více gólů. Dvěma útočnými fauly jsme soupeře vrátili do hry. Potřebujeme odehrát naplno celých šedesát minut. Takhle jsme hráli jen pětačtyřicet a děláme si to zbytečně těžší.
Vlastimil Wojnar (Frýdek-Místek): Do zápasu jsme vstoupili hodně špatně. Prvních 10 minut jsme byli jen sparing partnery pro Budějovice. Po dvou naších chybách v obranném pásmu jsme dostali dva góly. 2:1 po první třetině bylo pro nás ještě milosrdné. Potom samozřejmě Budějovice odskočily na 3:1 a my jsme tou přesilovkou stáhli na 3:2. Po přesilovce jsme měli dvě vyložené tutovky, kdy jsme ten zápas mohli dovést třeba do remízového stavu. My jsme to neproměnili, ale myslím si že jsme byli celkově vyrovnaný soupeř. Ten gól už jsme tam nedotlačili a tak si myslím, že výsledek odpovídá.