6., pondělí 23.9.2019, KHNP Aréna
4:1
1:1, 2:0, 1:0
SK Horácká Slavia Třebíč
Jekel (Do. Svoboda) – Nedbal, Forman, D. Mikyska, Jenáček, Furch, V. Čejka (C) – Psota (A), Šťovíček, Kusý – T. Havránek, Nedvídek, Vodný (A) – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Michálek – Paták, Havlát, Malec – Ferda.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček (Malík) – Kudla, L. Kovář, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, D. Stránský, Rufer – D. Květoň (A), Klimša (A), Martynek (C) – Mikulík, Stuchlík, Novotný – Kvasnica, Przybyla, Kaukič – J. Kalus, Motloch, Flok.
Branky
6. Šťovíček (Psota, Jenáček), 22. T. Havránek (P. Kratochvíl, Psota), 30. Psota (Kusý, Šťovíček), 56. Vodný (Michálek, Kusý)
18. Mikulík (Novotný)
Statistiky
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:24
Zblokované střely: 12:14
Vhazování: 33:25
Rozhodčí: Fiala, Veselý – Lukš, Bohuněk
Diváci: 773
Ohlasy
Jaroslav Barvíř (Třebíč): Myslím, že nám kámen ze srdce spadl. Ten zápas, vývoj, byl pro nás složitý. My jsme se dostali do vedení, ale soupeř nás tam pak dvakrát, třikrát, přečíslil. Tam nebýt Pavla Jekela, tak jsme na sebe zase koukali za stavu 1:3. Tím, že Pavel zastavil ty gólové šance, tak jsme byli rádi za třetinu 1:1. Ve druhé třetině myslím, že jsme byli lepší, začali jsme hrát víc na kotouči, v dobrém pohybu, myslím si, že jsme soupeře přehrávali. Než jsme šli do oslabení, tak tam soupeř do té doby nic neměl, pak jsme odskočili na dvougólové vedení. Samozřejmě tam šlo vidět, že nějak extra v pohodě nejsme, protože ten rozdíl mohl být vyšší. Ve třetí třetině jsme si řekli, že si pohlídáme hlavně ten začátek třetiny, a že nebudeme hrát na krásu, ale ubojujeme to jako tým. Mužstvo už od rána bylo nažhavené, chtělo to urvat a já jsem rád, že se kluci stmelili, a že se to celé dalo dokupy. A že, i když třeba ne úplně pohledným hokejem, tak jsme ty tři body získali.
Jozef Daňo (Frýdek-Místek): Z naší strany nejslabší výkon v této sezoně. První třetina ještě byla dobrá, tam jsme to měli 1:1, v té druhé nám to prostě nefungovalo a nebylo to tak, jak jsme si to představovali. Takže výsledek dopadl tak, jak dopadl a neudělali jsme tam něco navíc, abychom ten zápas otočili. Dopadlo to 4:1, nějaké šance tam sice byly, ale ten tlak nebyl takový, jaký bychom chtěli. Nepřiblížilo se to ani zdaleka k tomu zápasu s Prostějovem, takže z naší strany výkon špatný.