5., sobota 21.9.2019, Hala Polárka
2:1sn
0:0, 0:1, 1:0 - 0:0
HC Frýdek-Místek
Daneček - L. Kovář, Kudla, Michálek, Zahradníček, Stránský, Adámek - Martynek, Klimša, D. Květoň - Š. Novotný, Stuchlík, Mikulík - Kaukič, Przybyla, Kvasnica - Flok, Motloch, Kalus.
LHK Jestřábi Prostějov
Neužil - Mrázek, Březák, Muška, M. Novotný, Krejčí, Brančík - Berger, Račuk, Žalčík - Hrníčko, Nouza, Kafka - Luňák, V. Meidl, Jandus - Krejčík, Chlán, Ouřada - Novák.
Branky
53. Mikulík (Kudla, Š. Novotný), rozhodující nájezd Květoň.
36. Račuk (Březák).
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:33
Zblokované střely: 6:7
Vhazování: 28:35
Rozhodčí: Barek, Pilný - Hranoš, Blažek.
Diváci: 1097
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (trenér Frýdku-Místku): Už jsem to říkal i klukům v šatně. Dnes to byl náš festival zahozených šancí. Pořád jsme věřili, že nám to tam spadne, zvláště v situacích dva nula nebo dva jeden. Viděl jsem i v přesilovkách dobré věci, naštěstí se nám tam pak jedna střela ujala a my dokázali vyrovnat. V závěru třetí třetiny jsme dokonce sahali po vítězství. V prodloužení jsme se naopak dostali pod tlak my, kdy jsme čelili oslabení. Tam musím kluky opravdu pochválit, jelikož lehali do střel, nedali soupeři možnost pořádně zakončit. Velký podíl na našich dvou domácích výhrách mají také oba brankáři, kteří tým pokaždé dokázali podržet. Jsme rádi, že se nám daří body sbírat, i když bychom si samozřejmě všichni přáli výhru za tři body.
Jiří Vykoukal (trenér Prostějova): Myslím si, že k vidění bylo vyrovnané a kvalitní utkání. V podstatě šance byly na obou stranách. Musím vyzdvihnout oba gólmany, kteří chytali opravdu parádně, a to jak domácí Daneček, tak i náš Neužil. V podstatě měli domácí v závěru zápasu více štěstí.