47. kolo, středa 16.1.2019, Gascontrol Aréna, Havířov
2:4
1:2, 0:1, 1:1
HC Havířov 2010 s.r.o.
Bláha – Staněk, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Rašner, Kachyňa, Dudek – Rehuš, F. Seman (A), O. Procházka – L. Bednář, Maruna (C), Haas (A) – Kotala, R. Veselý, Bambula – Macuh, Pořízek, Gřeš.
HC Frýdek-Místek
Hamerlík – Haman, Husák, Bartko, Adámek, Matyáš, L. Kovář, Zahradníček – Hladonik, Novotný, Martynek (C) – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša (A), Kaukič – Flok, Kuťák, J. Kalus.
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Bambula (R. Veselý, Kotala), 42. R. Veselý (Kotala, Maruna) – 9. Hladonik (Novotný), 11. Haman (J. Kalus), 36. Hladonik, 60. Kaukič (Husák). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Poruba, Otáhal. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1858. Střely na branku: 29:25.
Ohlasy
Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov): Měli jsme výborný vstup do utkání, prvních deset minut jsme se tlačili do branky. Po obdržených rychlých gólech jsme chvíli přestali hrát. Ale postupně jsme se do utkání vrátili a zejména ve třetí třetině se hrálo prakticky jen na soupeřovu branku. Jsme trochu v krizi, ale věřím, že hned v dalším zápase v Porubě se z ní dostaneme.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Řekl bych, že první dvě třetiny jsme byli o něco lepším týmem. Ve třetí třetině nás domácí zatlačili a byla jen otázka času, jestli dají gól nebo se naopak prosadíme my. Nakonec se nám podařilo přidat čtvrtou branku, tak si odvážíme pro nás velmi cenné tři body. Utkání mělo výbornou úroveň a výhra nás, i vzhledem k výsledkům dalších utkání, posunula zpět do boje o play-off.