38. kolo, sobota 22.12.2018, Na Lapači
6:2
1:0, 2:2, 3:0
VHK ROBE Vsetín
Gába – Mikuš, Ondračka, Slováček, Jenáček, Rudl, Hryciow – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
HC Frýdek-Místek
Malík – Husák, Haman, L. Kovář, Adámek, Matyáš, Bartko, Zahradníček – Martynek, Klimša, Novotný – Christov, Peterek, Kofroň – Motloch, Kuťák, Flok – D. Stránský, Kaukič, Hrachovský.
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Theoret, 33. Jonák (Pechanec), 33. Hryciow, 48. Pechanec (Jonák, Hryciow), 57. Theoret, 57. Rob (Pechanec) – 25. Novotný (Kaukič), 30. Kaukič (D. Stránský). Rozhodčí: Wagner, Cabák – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3645.
Ohlasy
Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Byl to pro nás hodně těžký zápas, hlavně v první třetině hrál Frýdek výborně. Nemohli jsme se dostat do tempa, neměli jsme takový pohyb. Nejvíce nám pomohla minuta, kdy jsme vstřelili dvě branky a otočili z 1:2 na 3:2. Poté už jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli za 3 body, které jsou pro nás cenné. Frýdek byl houževnatý soupeř. Věřím, že na to navážeme a uděláme v dalších utkáních co nejvíce bodů a zůstaneme na té pozici v tabulce, kde jsme nyní.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Výsledek je pro nás dost krutý, neodpovídá průběhu hry. Za stavu 2:4 jsme se rozhodli pro power-play, tam jsme bohužel inkasovali. Na druhou stranu musím říct, že jsme splnili přesně to, co jsme si řekli a měli jsme spoustu šancí, bohužel Vsetín ukázal svoje kvality. Obraz hry je pro nás uspokojivý, výsledek už méně.