28. kolo, pondělí 26.11.2018,
3:4
1:1,1:2, 1:1
HC České Budějovice
Strmeň – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Dančišin, Endál – Čermák (A), Doktor, Babka – Beránek, Šimánek, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – P. Novák.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček – Husák, Adámek, Žovinec, Matyáš, Zahradníček, Bartko, Haman – Martynek (C), Novotný, Kofroň – Christov, Hladonik, Rudovský – J. Kalus, Peterek, Klimša (A) – Raška, Kaukič, Motloch.
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Karabáček (Endál, Pýcha), 27. Endál (M. Novák, Pavlin), 51. Šimánek (Endál) – 4. Novotný (Kofroň), 21. Christov (Hladonik, Rudovský), 25. Novotný (Martynek, Klimša), 49. Martynek (Kofroň). Rozhodčí: Doležal, Micka – Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4704.
Ohlasy
Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Moje hodnocení je velice strohé: nehraješ šedesát minut, nemůžeš vyhrát. Přitom jsme nemuseli nikam cestovat nebo trávit celý den v autobuse, takže bychom měli být maximálně připraveni. Pak ale do zápasu vletíme a dostaneme gól na 0:1. Co si o tomhle zápase myslím, si nechám pro sebe. Nejezdí sem přece žádní nazdárci, takže když nejsi připravený, nemůžeš zvítězit. Naše začátky třetin jsou strašné! Už nevím, koho na první střídání najít. Já se snad obleču sám, zavolám Dvořákovi na Floridu, Ferencovi do Kanady, nebo kde vlastně bydlí… to je samozřejmě vtip. Na těch vstupech do zápasů ohromně záleží. Potřebuješ mít hráče, kteří chtějí puk a chtějí udělat rozdíl. Začíná to u těch nejlepších. Tím, že máš zranění a nemoci, si prochází každý mančaft. Nelze žehrat na to, že někdo chybí. My jsme ale dostali gól z každé situace. A není to jenom o tomhle utkání, nehrajeme dobře poslední dva tři týdny. Snad Karabáček vytvoří konkurenční prostředí, někteří se chytnou za rypák a začnou si vážit svého ice timu.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Jsme se zápasem spokojení, ze třech bodů máme velkou radost. Budějovice nás místy nepustily ze třetiny, ale měli jsme také spoustu štěstí. Snad na tento výkon navážeme v příštích utkáních.