22. kolo, pondělí 12.11.2018, Multifunkční hala Ostrava-Vítkovice
2:3
0:0, 1:2, 1:1
HC RT TORAX Poruba
Dolejš – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček – Dufek, Hudeček, Illéš – Káňa J., Vymazal, Kanko – Ollender, Baláž, Guman
HC Frýdek-Místek
Hamerlík – Husák, Žovinec, Zahradníček, Bartko, Krisl, Haman – Kovařčík O., Mikulík, Kofroň – Novotný, Cienciala, Martynek – Christov, Klimša, Rudovský – Kuťák
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Hudeček (Illéš, Dufek), 48. Illéš (Adam) – 25. Mikulík (Husák, Kovařčík O.), 39. Novotný (Cienciala, Martynek), 56. Novotný (Klimša, Bartko). Rozhodčí: Čech, Skopal – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 468. Střely na branku: 23:34.
Ohlasy
Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Už před zápasem jsem byl trošku smutný. Když jsem viděl soupisku Frýdku-Místku, tak jsem pochopil, co to je, být farmou extraligového týmu. Dnes tato farma přijela ve velice silné sestavě s několika extraligovými hráči. My máme nějaké zraněné, nemocné a sotva jsme poskládali třetí lajnu. Můžu před kluky jen smeknout, a myslím, že teď budu mluvit i za Tomáše, odmakali to a odedřeli celé utkání. Dneska nevyhrál lepší tým, ale šťastnější.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Musím smeknout před klukama, odehráli to na tři lajny a odehráli to výborně. Takže je dnes perfektní večer. Když se Poruba dostala do vedení, věděli jsme, že nám tam něco spadne. Hlavně, když budeme hrát pořád stejně to, co jsme si řekli. A to se i stalo. Zápas musel být i divácky zajímavý a to nejen tím, že jsme zde měli kluky z třineckého áčka - Davida Ciencialu s Ondřejem Kovařčíkem, což bylo znát na stylu naší hry. A k tomu výborný výkon Hamerlíka v bráně a parádní atmosféra v této hale. Já jsem spokojený.