16. kolo, sobota 20.10.2018, hala Polárka
5:6p
2:3, 2:1, 1:1 - 0:1
HC Frýdek-Místek
Hamerlík – Žovinec, Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, Matyáš – Hladonik, Mikulík (C), Kofroň – Peterek, Novotný, Rudovský – Martynek (A), Przybyla, Raška – Christov, Klimša (A), J. Kalus
HC Rytíři Kladno
Cikánek – Nash, Zajíc, P. Hořava (A), Zelingr, Kehar, J. Říha – Kubík, Vampola (C), Zikmund – Jelínek, T. Kaut, Redlich – Hajný, Svedlund, Bláha.
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Mikulík (Kofroň), 7. Raška (Krisl, Martynek), 25. Martynek (TS), 27. Martynek (Raška), 51. Martynek (Przybyla, Bartko) – 5. Bláha (Nash, Zajíc), 16. Kubík (Nash, Redlich), 17. Zikmund (Kubík, Nash), 26. Jelínek, 42. Zikmund (Zajíc, T. Kaut), 61. Vampola (Zikmund, Kehar). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Karel Lukš, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:37 Diváci: 1852.
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to byl výborný zápas, rychlý, mělo to nasazení, fanoušci byli výborní, tisíc osm set lidí, spousta gólů. Mohli jsme rozhodnout, taky jsme mohli dostat na 5:4. Hamas (Peter Hamerlík) nás na konci dobře podržel. Celý tým fungoval od osmé minuty. Před zápasem bychom brali jeden bod všemi deseti, ale samozřejmě se každý bod počítá.
Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Celý zápas byla taková přetahovaná. Chvíli vedli domácí, chvíli my. Když už to vypadalo, že bychom mohli mít tři body, tak jsme dostali zbytečnou branku. Domácí ale hráli velmi dobře, takže jsme spokojení, že jsme to urvali aspoň v prodloužení. Od začátku jsme hráli jen na tři lajny a hráči to zvládli výborně. Mělo to náboj a zvládli jsme bruslit až do posledních minut.