13. kolo, sobota 13.10.2018, Hala Polárka
2:5
1:0, 0:2, 1:3
HC Frýdek-Místek
Malík – Husák, Žovinec, Zahradníček, Bartko, Matyáš, Krisl, L. Kovář – Rudovský, Hladonik, Kofroň – Klimša (A), Mikulík (C), Christov – Przybyla, Novotný, Kaukič – Flok, Kuťák, Motloch.
HC České Budějovice
Strmeň – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Šimánek, Hrubec, Endál – Kachyňa, R. Přikryl, Doktor – Z. Doležal.
Statistiky
Branky a nahrávky: . Novotný (Przybyla, Kaukič), 55. Žovinec (Husák, Kuťák) – 29. M. Novák (Endál, Gilbert), 35. Dančišin, 45. Gilbert (Babka, M. Novák), 50. Heřman (Z. Doležal), 56. Babka. Rozhodčí: Obadal, Vrba - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 841.
Ohlasy
Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Určitě nejsme spokojení s výsledkem. Naše hra, tu bych nazval jako Jekyll a Hyde, dvě odvrácené tváře. Jsme schopni zahrát fantasticky určitou část zápasu, kdy přehráváme a dostáváme pod tlak i tak zkušené mužstvo, jako jsou České Budějovice. A pak jsme schopni vyrobit školácké chyby, ze kterých inkasujeme góly. Tohle se nám bohužel děje celou sezónu. Doposavad se ještě nestalo, že by nás soupeř přehrál, že bychom museli říci, že měl kvalitu o moc lepší. Vidíme, že to jde, v některých pasážích zápasů to tam máme, s projevem jsme spokojení. Nějaký výmluvy, že máme některé hráče v Třinci, jsou v reprezentaci nebo, že máme mladé hráče, to vůbec neberu. To je prostě fakt, je to prostor pro některé hráče, že se mohou posunout dál. Nejsme spokojeni s výsledky, na tom musíme zapracovat.
Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): První půlka zápasu, tam se stalo něco, s čím máme dlouhodobě problémy. Těžko říct, čím to je... Když hraje takový tým, jako je Motor, o kterém všichni ví, že se snaží hrát nahoře, že přijede jako favorit, tak proti němu všichni nastoupí s tím nejlepším, co mají, budou se snažit. Nehodí tam bílý ručník a nedají nám vítězství. Pokaždé je to těžké a to je na tom to krásné. Každý zápas začíná 0:0 a musíte si to zasloužit.