12. kolo, středa 10.10.2018, MEO Aréna
5:3
1:2, 2:1, 2:0
HC ZUBR Přerov
Klimeš – Pala (A), Čáp, M. Novotný, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – T. Doležal (C), T. Sýkora, Š. Kratochvíl (A) – Milan Procházka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Zmeškal, Moučka, Indrák.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček (43. Hlaváč) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Krisl, L. Kovář, Hrachovský – Kofroň, Mikulík (C), Klimša (A) – Hladonik, Polanský, Rudovský – Christov, Novotný, Przybyla – Motloch, Kuťák, Kaukič.
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Čáp (Pšurný), 30. Š. Kratochvíl (Pala, T. Sýkora), 36. Goiš (Navrátil, Hejcman), 41. T. Sýkora (Š. Kratochvíl, Pala), 43. Navrátil (Hejcman) – 9. Przybyla (Husák), 14. Polanský, 35. Hladonik. Rozhodčí: Veselý, Šutara – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1726.
Ohlasy
Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Frýdek nastoupil do zápasu v nejsilnějším možném složení. Na nás byla trochu vidět nepovedená série v Litoměřicích, kterou jsme chtěli před domácími diváky napravit. V první třetině jsme tahali za kratší konec, na konci jsme ale vstřelili kontaktní gól a o přestávce si řekli, že musíme hrát opravdu jinak. Druhých 20 minut jsme už soupeře podle mě začali přehrávat, nicméně oboustranně šlo o velmi kvalitní zápas. Ve druhé části jsme dali branky a ve třetí třetině chtěli pokračovat v aktivním hokeji. Podařil se nám vstup, skórovali jsme a za chvíli znova. I když se Frýdek ještě snažil, aktivní hrou jsme utkání dotáhli do vítězného konce a jsme rádi za tři body. Pochvala patří celému týmu.
Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Zápas jsme velice dobře rozehráli. Myslím si, že domácí jsme v první třetině téměř k ničemu nepustili. Přerov ale měl velké štěstí v přesilovce pět na tři, kdy tam kotouč po několika tečích doskákal. Od druhé třetiny soupeř srovnal hru, možná byl maličko lepší, ale přesto jsme nijak nezaostávali. Až na začátku třetí třetiny jsme vypadli z role. První tři minuty nás stály celé utkání. Porážky jsou už hodně nepříjemné. Chceme se vyvarovat individuálních chyb, ale stejně je vždycky uděláme a soupeř je trestá. Hlavně pro mladé kluky je to psychicky těžké, aby se přes to přenesli, měli čistou hlavu, šli do zápasu namotivovaní a s tím, že už to musíme zlomit.