52.kolo, pátek 1.3.2024, Hala Polárka
1:5
0:1, 1:3, 0:1
HC Frýdek-Místek

Švančara (29. Mokry) - Homola, Haman, Výtisk, Hrachovský, D. Kowalczyk, Hrůzek - Doktor, Wałęga, Svačina - Cedzo, Haas, R. Veselý - Hotěk, Šuhaj, Martynek - Krajč, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

HC RT TORAX Poruba

Dolejš - Doudera, J. Stehlík, Klimíček, Voráček, Gutwald, Lemcke - Tvrdoň, Střondala, Christov - Šoustal, Vachovec, Razgals - Gřeš, Krenželok, Berisha - O. Šedivý, Klímek. Trenér: Jiří Režnar.

Branky
36. Macháček (Ramik, Wałęga)
2. Lemcke (Gutwald), 23. Berisha (Krenželok), 28. O. Šedivý (Klímek, Vachovec), 29. Christov (TS), 43. Střondala (Klimíček)
Statistiky
Vyloučení: 0:3
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:33 (14:10, 12:13, 6:10)
Zblokované střely: 8:6
Vhazování: 42:18
Rozhodčí: Svoboda, Kostourek – Belko, Kotlík
Diváci: 1118
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas nám nevyšel dnes nejen výsledkově, ale také i herně. Plán byl dnes absolutně jiný. Čtyřicet kol byl tento tým pod tlakem, konečně jsme si mohli zahrát uvolněný hokej a hlavně potěšit naše fanoušky. Navíc jsme měli s Porubou pozitivní bilanci, takže jsme si na ní věřili. No a to, že jsme měli zraněné hráče, tak na to se vymlouvat určitě nemůžeme. Náš přístup nebyl dobrý, dělali jsme individuální a hlavně triviální chyby, které nás stály zápas. I přesto, že jsme se zachraníli v minulém kole, tak jsem očekával, že se rozloučíme vítězstvím. Hlavně pro naše diváky. Nejsem absolutně spokojený, ale je to sport, Jsou to věci, které musí především zvládat hlava. Porubě gratuluji, ukázala ohromou zkušenost a kvalitu na všech postech. Hlavně byli silní na puku a věděli se prostorově orientovat. Naši jakoby se pak báli hrát, možná je to však způsobeno i tím, že se jednalo o poslední zápas. Nám, ani soupeři, už o nic nešlo, měl to být zkrátka hokejový svátek. Na tohle ale musí být dva týmy.

Jiří Režnar (trenér HC RT Torax Poruba): Kluci dnes hráli dobře, divákům se to muselo líbit. Hráli jsme na puku, hráli jsme to, co jsme chtěli a je třeba týmu pogratulovat za tu základní část. My se nyní musíme připravit na tu další část, která je rozhodující. Ambice jsou, ale sami víme, že to první kolo ve vyřazovacích bojích je nejtěžší. Musíme jít postupnou cestou.