49.kolo, středa 21.2.2024, ZS Na Lapači
3:1
1:0, 0:0, 2:1
VHK ROBE Vsetín

Žukov - Š. Jenáček, Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Kojo, Ďurkáč - Rob, Klhůfek, Jonák - Hrňa, Kratochvíl, Holec - Zabusovs, Kern, Machala - Vaňo, Ondračka, Š. Bláha. Trenér: Jiří Weintritt.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Šenkeřík, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - Wałęga, Haas, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - Cedzo, R. Veselý, Krajč - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
11. Klhůfek (Š. Jenáček), 51. Rob (Klhůfek), 60. Klhůfek (Jonák, Rob)
55. Doktor (Homola)
Statistiky
Vyloučení: 2:5
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:23 (10:8, 12:8, 8:7)
Zblokované střely: 10:11
Hity: 8:8
Vhazování: 20:30
Rozhodčí: Skopal, Zeliska - Mikšík, Maňák
Diváci: 2380
Ohlasy

Luboš Rob (trenér VHK ROBE Vsetín): Frýdek udělal za poslední dobu velmi dobré výsledky a týmy, které hrají o desítku a zároveň o záchranu, jsou z celé soutěže nejvíc soustředěné. Připravovali jsme se na jejich přesilovky, protože ty mají nejlepší z celé Chance ligy. Nechtěli jsme být vylučovaní, což se nám docela dařilo, protože ve Zlíně to bylo naopak. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, nabádali jsme hráče k zodpovědnosti a koncentraci. Rozhodlo to, že jsme vedli a podařilo se odskočit na 2:0. Zbytečně inkasovaným gólem jsme si to malinko zkomplikovali, ale celkově to byl dobrý zápas a bereme tři body. Frýdek má kvalitní tým, tak nekoukáme, jestli jsou dole, protože tyhle zápasy jsou opravdu těžké. Tři body jsou cenné.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Věděli jsme, že Vsetín má obrovskou kvalitu, a to jak směrem dopředu, tak také dozadu. Připravovali jsme se na to, že potřebujeme zahrát koncentrovaně celých šedesát minut. Bylo to v podstatě o jednom gólu. Dařilo se nám držet soupeře na dištanc, a to navzdory faktu, že tam létalo spoustu střel, kdy nás podržel gólman. Absolutně nám tentokrát nevycházely přesilovky, kde nás domácí tým vymazal. Neměli jsme během přesilovek klid na hokejkách. Je to o detailech. Udělali jsme dvě zbytečné chyby a soupeř trestal. Ten závěr jde za mnou, jako trenérem, jsem jenom člověk. Učinil jsem špatné rozhodnutí, měli jsme si vzít time-out, hrát v šesti proti čtyřem a zariskovat. Zaváhal jsem, ten závěr jde jednoduše za mnou. Poté jsme faulovali a zápas se už pouze dohrál. Gratuluji soupeři, ale my se nemůžeme koukat, jestli hrajeme proti prvnímu, druhému či poslednímu. Musíme hrát jako o život, nespoléhat se na nikoho, pouze na sebe. Chceme si pohlídat záchranu, ale stále říkám, že pokukujeme také po desítce. Máme před sebou tři zápasy a uděláme maximum pro to, abychom odskočili od spodku, a zároveň zkusili proniknout do desítky.