43.kolo, sobota 27.1.2024, Hala Polárka
5:2
1:0, 2:1, 2:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Teper - Cedzo, Wałęga, Svačina - Hotěk, Marosz, Haas - Doktor, R. Veselý, Krajč - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

Berani Zlín

Kořének - M. Novotný, Suhrada, Čáp, Warg, Zbořil, Riedl - Süss, Holík, Paukku - Novák, Werbik, Salmio - Tomi, Kindl, Z. Sedlák - Köhler, Gago, P. Sedláček. Trenér: Jan Srdínko.

Branky
16. Svačina (Wałęga, Cedzo), 22. Doktor (Teper, R. Veselý), 26. Geidl (Urbanec, Teper), 53. Cedzo (Svačina, Wałęga), 58. Haas (Wałęga)
34. Süss (Werbik, Novák), 52. Salmio (Zbořil, Warg)
Statistiky
Vyloučení: 3:1
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:41 (14:13, 7:18, 9:10)
Zblokované střely: 10:11
Hity: 10:8
Vhazování: 41:39
Rozhodčí: Šudoma, Micka – Vašíček, Veselý
Diváci: 1358
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Do stavu tři nula jsme byli vyrovnaným a možná bych řekl i lepším týmem. Hlavně jsme v útočném pásmu jsme velmi dobře řešili situace a vytvřářeli si gólové příležitosti. Konečně se nám podařilo v rovnovážném stavu vstřelit čtyři branky, ta poslední byla už do prázdné. Měli jsme dnes jednu přesilovou hru, ale podařilo se nám znovu ubránit všechna oslabení. Tohle jsou momenty, které budou rozhodovat v závěru základní části. Pro nás je velmi důležité, že se dnes dokázaly prosadit všechny čtyři formace. Každá tak měla svou důležitost. Mrzí mě jen ten výpadek za stavu 3:0, kdy jsme se jakoby zlekli toho výsledku. Soupeř pak začal být aktivní, agresivní a začal dohrávat souboje. My začali být pasivní, čehož soupeř využil ke snížení na 3:2. Tohle se nám nemůže stávat. Myslím si ale, že v těch padesáti minutách jsme odvedli kus poctivé práce, ti chlapi si za to tu výhru zasloužili.

Richard Kapuš (asistent trenéra Berani Zlín): Těžko se mi to hodnotí. Pro nás trenéry jsou určité věci zkratka nepochopitelné. Včera jsme měli mítink, který měl kluky nastartovat, my jsme ale první dvě třetiny odehráli absolutně bez nasazení, jako by tam byla neochota zabojovat. Víme, že musíme sbírat každý bod, který se naskytne a my je ztrácíme. S obrovskou lehkostí dostáváme góly, s obrovskou těžkostí góly dáváme. Dnes nás zařezaly individuální chyby, prohrávali jsme souboje, nestačili jsme bruslařsky. Až třetí třetina se dá hodnotit, začal tam být zájem. Upozorňovali jsme kluky na to, že musíme hrát na puku, že nesmíme nastřelovat puky, i tak jsme to ale dělali. Stejně tak jsme upozorňovali na to, že v přesilovce si musíme dávat puky do hokejky, což jsme taky nedělali. Z pohledu trenérů to bylo asi největší zklamání z těch posledních zápasů. Byl to nepochopitelný výkon. Měli jsme úplně jiným způsobem zabojovat o body, které potřebujeme.