32.kolo, středa 27.12.2023, Nevoga aréna
5:2
2:0, 2:1, 1:1
HC LERAM Orli Znojmo

Durný - Zahradníček, Bartko, Bukač, Mareš, Remta, J. Jenáček - Jenyš, Hruška, T. Svoboda - Berger, Šťovíček, Beránek - L. Adámek, Matuš, Sklenář - Masař, Čermák, Sedláček. Trenér: Václav Baďouček.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - R. Veselý, Wałęga, Svačina - Cedzo, Marosz, Martynek - Doktor, Ćmiel, Klimša - Geidl, Šuhaj, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
7. Beránek, 17. Berger (Hruška), 22. Beránek (Mareš, Berger), 35. T. Svoboda (Bartko), 59. Beránek (Šťovíček, Berger)
33. R. Veselý (Homola, Wałęga), 58. R. Veselý (Svačina)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:38 (8:9, 10:13, 7:16)
Zblokované střely: 14:16
Vhazování: 27:32
Rozhodčí: Kubičík, Micka - Kotlík, Pěkný
Diváci: 1903
Ohlasy

Jiří Beroun (asistent trenéra HC LERAM Orli Znojmo): Dnešní zápas hodnotím kladně. I když jsme vyhráli 5:2, byl to těžký zápas. Frýdek má momentálně dobrou formu, ale my jsme se na ně dobře připravili. Kluci plnili to, co jsme si řekli a i když jsme většinu třetí třetiny bránili, výhru jsme si zasloužili. Dneska nám pomohla i skvělá divácká atmosféra. Jsme rádi, že i když jsme ve spodní části tabulky, tak nás fanoušci chodí podporovat a jsou naším šestým hráčem na ledě. Zápasy co budou následovat, budou velmi důležité. My se na to musíme připravit. Hlavně začít sbírat venkovní body a z domácího prostředí udělat nedobytnou pevnost.


Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): V první třetině byl soupeř lepší. My jsme měli nekoncentrovaný výkon a myslím si, že právě první třetina rozhodla o průběhu utkání. Našimi chybami jsme dali soupeři šance, které dokázal využít. Ve druhé třetině jsme si vytvořili šance i my, ale na rozdíl od Znojma jsme je nevyužili. Za stavu 4:1 pro domácí jsme se s tím snažili ještě něco udělat. Ve třetí třetině jsme to stáhli jen na tři formace. Podařilo se nám snížit na 4:2, ale to už bylo velmi pozdě. Zápas jsme si prohráli tím, že jsme udělali špatná rozhodnutí a neplnili jsme to, co jsme si řekli.