31.kolo, středa 20.12.2023, Hala Polárka
3:1
0:0, 1:0, 2:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - R. Veselý, Wałęga, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - R. Toman, Šuhaj, Z. Sedlák - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

HC ZUBR Přerov

Postava - F. Němec, Kudělka, Chroboček, J. Adámek, Krisl, Cubo, Hanák - T. Doležal, Pechanec, Březina - Jak. Svoboda, Vlach, Ministr - Indrák, Hejcman, Goiš - Nemec, Chludil, Mácha. Trenér: Michal Mikeska.

Branky
39. D. Kowalczyk (Doktor, Martynek), 48. Svačina (Výtisk, R. Veselý), 56. R. Veselý (D. Kowalczyk, Wałęga)
57. Goiš (Pechanec, Krisl)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 31:31 (8:8, 15:6, 9:18)
Zblokované střely: 14:11
Hity: 7:13
Vhazování: 25:36
Rozhodčí: Vrba, Maršálek – Komínek, Augusta
Diváci: 761
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): My potřebujeme zkrátka porážet mužstva nejen doma, ale i venku, a to bez ohledu na to, kde se soupeři v tabulce zrovna nachází. Musíme se soustředit pouze a jen na sebe. V první třetině to nebyl z naší strany dobrý výkon, nedělali jsme správná rozhodnutí a ztráceli jsme navíc puky. Hráli jsme také komplikovaně, moc jsme vymýšleli, byl to takový profesorský hokej. Od té druhé třetiny nastala ale výrazná změna, kdy chlapci si dali přeci jen říct. Začali přesně plnit to, co jsme si s nimi řekli. Ta třetí část pak byla v naší režii, už jsme věděli, co od soupeře můžeme očekávat. Jak se k nám chtějí dostávat a tam jsme jim eliminovali ty největší zbraně. Byli jsme výborní hlavně v útočném pásmu, i když ne asi tak efektivní, ale silní na puku. Měli jsme hru pod kontrolou, což byla ta největší úloha dnešního zápasu. Mít hru pod kontrolu, být v pohybu, prostě aby ten soupeř byl ten, který nás musí nahánět, což jej bude stát síly. No a my pak byli ti, kteří to utkání budou řídit. Od té druhé třetiny se nám to myslím i podařilo, což nás přivedlo k vítězství.

Michal Mikeska (trenér HC ZUBR Přerov): Začátek utkání vypadal pro nás velmi nadějně, bohužel jsme nedokázali využít přesilové hry, které jsme měli. Pak domácí převzali iniciativu, hráli velmi jednoduše. My jsme jejich plán znali, bohužel se jim podařilo plnit líp, než nám. Poté to vypadalo na to, že to bude střetnutí o tom, kdo vstřelí první branku, bohužel jej vstřelili domácí. Na závěr jsme se pokusili o situaci šest na čtyři, která nám nevyšla stejně, jako v minulém zápase s Prostějovem. Trápíme se v útočné fázi, musíme prostě dál makat.